MEDİGEN binin üzerinde WES raporladı

06.02.2020

Genetik alanında öncü bir laboratuvar olan İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi (MEDİGEN), binin üzerinde Tüm Ekzom Dizileme Analizi (WES) raporlayarak büyük bir başarıya imza attı.

medig

Türkiye’nin genetik araştırmalardaki dışa bağımlılığını azaltmak ve bu alandaki eksiklikleri gidermek amacıyla 2016 yılından itibaren genetik analiz hizmeti vermeye başlayan İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi (MEDİGEN), büyük bir başarıya imza attı. 27 kişilik uzman bir ekiple çalışmalarını sürdüren MEDİGEN, binin üzerinde ‘Tüm Ekzom Dizileme Analizi (WES)’ raporlamayı başardı. Moleküler genetik, sitogenetik ve moleküler mikrobiyoloji alanlarında hem Medipol laboratuvarlarına hem de yüzün üzerinde dış laboratuvara hizmet sağlayan merkez, teknolojik donanımıyla da öne çıkıyor. Uzman ekibi ile genetik çalışmalarında pek çok hastaya tanı ve tedavi imkânı sağlayan merkez, nadir rastlanan hastalıklarda yurtdışına bağlılığı da azalttı. Üniversite bünyesinde kurulan MEDİGEN’de; nörolojik, endokrin, kardiyolojik, hematolojik hastalıklar başta olmak üzere çoklu konjenital anomalilerin tanısında spesifik yeni nesil dizileme paneli çalışmaları yapılabiliyor. Ayrıca kanserlerde tedavi ve hastalığın gidişini öngören anlamlı varyantların tespiti için ve tanısı konulamayan nadir genetik hastalıklar için klinik ekzom ve tüm ekzom dizileme çalışmaları başarı ile gerçekleştiriliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 09:43