‘Mavi Ay’ sanatseverlerle buluştu

30.09.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Seval Özcan, “Mavi Ay” adlı eseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Seval Özcan, “Mavi Ay” adlı çalışması ile Artweeks@Akaretler’de sanatseverlerin karşısına çıktı. Akaretler 23 numaradaki Galeri Baraz’da sergilenen eserine ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan, koleksiyoner Niyazi Mete tarafından alınan eserini Türk Kızılayının 150. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Hilal-i Ahmer Koleksiyonu” adına hazırladığını söyledi. Özcan, ‘Hilal-i Ahmer Koleksiyonu’nun farkındalık adına önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “Koleksiyona ait Mavi Ay eserimin yüzeyi kabartmalı olarak 15. ve 16. yüzyıla ait Uşak halı motiflerini içeriyor. Bu yüzey yaklaşık 40 kat boyanın üstüne tek tek binlerce yuvarlak formun kazınmasından oluşuyor. Yüzey üzerinde aslında her bir alan kendi içinde bir tasarım.” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:55