Doç. Dr. Ekim’in “Kartpostallarda Yadigâr Edirne” sergisi açıldı

05.12.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Emel Ekim’in koleksiyonundan oluşan “Kartpostallarda Yadigâr Edirne” sergisi Devecihan Kültür Merkezi’nde ziyarete sunuldu.

sergi1

İstanbul Medipol Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Emel Ekim’in koleksiyonundan oluşan ve Edirne’nin Osmanlı başkenti olduğu yıllarla 19. ve 20. yüzyıldaki görüntülerinin yer aldığı sergi, Devecihan Kültür Merkezi’nde ziyarete sunuldu. Açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer’in de katıldığı sergide Edirne Belediye Binası, Mülkiye Rüştiyesi, Alyans Musevi Okulu, Hükümet Konağı, Edirne İttihat ve Terakki Kulübü Binası, Karaağaç Tren İstasyonu, Edirne Atatürk Anıtı, Dertli Mustafa Çeşmesi, köprüler ve camilerin fotoğraflarının yer aldığı 100’e yakın kartpostal yer alıyor. Açılışa Vali Sezer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Salih Akbulut, Tapu Müdürü Remzi Çivi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ve davetliler katıldı. Sergi, 11 Aralık Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 05/12/2023 - 15:14