Doç. Dr. Babacan: Macron, Napolyon olma rüyası peşinde

17.09.2020

Abdurrahman_Babacan_01

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, yeni Napolyon olma rüyası peşinde olduğunu bu durumun da Macron’u biraz daha şahin ve agresif kıldığını söyledi. Babacan, Macron’un Türkiye karşıtı tutumunu Anadolu Ajansına değerlendirdi. Babacan, Fransa’nın ve özelde Macron’un Türkiye’ye karşı kronikleşen agresif tutum ve açıklamalarının hem dış politika hem de iç politikayla alakalı olduğunu söyledi. Macron’un yaklaşık 2 yıldır ülke içinde sarı yelekliler protestoları, ekonomik durum, gelir adaletsizliği ve pandemi gibi sorunları yönetemediğini kaydeden Babacan, Macron’un bu tabloyu dış politika üzerinden ‘temizleme’ ve ‘manipüle etme’ amacıyla hareket ettiğini aktardı.

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:30