Ana içeriğe atla

Diş hekimliği öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

22.11.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Dis_hekimligi_kolaj-9d678299-d501-41c2-b8cd-0b86a868530b.png

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Dünya Diş Hekimliği Günü’nde klinik eğitimine başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirdi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Sina Uçkan, mezunlarımız, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
AYDIN: BEYAZ ÖNLÜK GÜVENİN DE SEMBOLÜ
Konuşmasına sağlık mesleğinin zor bir meslek olduğunu hatırlatarak başlayan Rektör Aydın öznesi de nesnesi de insan olan nadir mesleklerden olan diş hekimliğinin önemini vurguladı. Aydın şunları söyledi: “Genç arkadaşlarımızı bir konuda uyarmak isterim. Bizler hekim derken aslında bilge doktordan bahsederiz. O nedenle diş hekimi olma yolunda ilerleyen sizler, taşıdığınız unvanın ağırlığının farkında olun. Sadece adınız da değil, giydiğiniz önlüğün rengi de büyük önem taşır. Beyaz önlük temizliğin ifadesi olduğu kadar güvenin de sembolüdür.”

Dekan Uçkan ise diş hekimliğinin bir meslek olduğu kadar aynı zamanda bir hayat tarzı olduğunu kaydetti. Uçkan, öğrencilerine bugün giydikleri beyaz önlükleri asla kirletmemeleri tavsiyesinde bulundu. Medipol Mezunlar Derneği Sorumlusu Bahar Değer de MEDİMED olarak amaçlarının mezunlarımızın yaşam kalitelerini arttırmak ve Medipol kültürünü yaşatmak olduğunu belitti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:25