Ana içeriğe atla

Bilgiç: Sporcular haklarını bilmiyor

11.03.2020

Sporda şiddetin ele alındığı “Peki Ya Saha Dışı?” başlıklı söyleşide konuşan Av. Ebrar Efekan Bilgiç, sporcuların yasal hakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

s

Spor ve Spor Hukuku Kulübü tarafından “Peki Ya Saha Dışı?” başlığı altında düzenlenen söyleşiye Av. Gürkan Özocak, Ebrar Efekan Bilgiç ve Gazeteci Ahmet Ercanlar katıldı. Güney Kampüs’teki söyleşide sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi amacıyla çıkartılan 6222 sayılı Kanun, kulüp ve futbolcu avukatlığı, medyada spor gibi konular ele alındı. Konuşmasında sporcuların kendi yasal hakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarının altını çizen Av. Ebrar Efekan Bilgiç, yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına sözleşme içeriklerinin tüm taraflarca titizlikle uygulanmasının gereğine vurgu yaptı.
 
ÖZOCAK: TFF BAĞIMSIZ OLMALI 
Av. Gürkan Özocak ise spor hukukunun gelecekte daha çok önem arz edeceğine değindi, sistemin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi adına tarafların payına düşeni yapması gerektiğini söyledi. Futbolda şiddet olaylarının tüm dünyada yaşandığını ve Türkiye’nin de bu sorunu büyük bir ciddiyetle ele alması gerektiğini kaydeden Özocak, bu süreçte kulüp yöneticileri ile Türkiye Futbol Federasyonunun birlikle hareket etmesi gerektiğini belirtti. Sürecin olumlu ilerleyebilmesi için tarafların şeffaf davranmasının gereğine işaret eden Özocak, TFF’nin daha bağımsız kurullar oluşturması gerektiğini savundu. Tahkim Kurulu’nun güvenilmez bir imaj çizdiğini söyleyen Özocak, “Alınan kararlar tartışmalara çok açık ve bu durum en kısa zamanda düzeltilmeli” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 16:10