Ana içeriğe atla

15 Temmuz paneli zoom üzerinden yapıldı

15.07.2020

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Doç. Dr. Yusuf Özkır ve Doç. Dr. Abdurrahman Babacan ile 15 Temmuz gazisi Musa İlhan 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.

15_temmuz_2020-7759

“VATAN DEMEK KURŞUN DEMEK”

“15 Temmuz: Darbeye ve İhanete Karşı Milletin Zaferi” adlı panelin moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan yaptı. Darbe girişimi esnasında kalbinin hemen altına isabet eden kurşunla gazi olan Musa İlhan, konuşmasına olay gecesinde yaşadıklarını anlatarak başladı. İlhan, “Saat 11’e doğru seyir halinde iken araçta Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ‘Bu bir kalkışmadır' açıklamasından sonra hemen buraya bir-iki kilometre uzaklıkta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi gittim. Telefondan gelen mesajlardan oranın işgal edildiğini duymuştum. Müthiş bir direnişle askerleri çıkardık. Büyük arbede yaşandı. Orada yaşadığımız duyguların tarifi gerçekten zor. Sonra AKOM'a geldim. Yani oradaki çıkarma işlemi aşağı yukarı yarım saat sürmüştü. Buradan sonra da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gidecektim. Eniştem Ankara’dan aramış, tankların çıkışları tuttuğunu söylemişti. Fakat gidemedim. Çatıda bir asker vardı ve onun yaptığı ateşle vuruldum. Tam ağaçların olduğu yere düşmüşüm. Ölümden bir an bile korkmadım. Vatan sevdalısı bir insanım, zira vatan demek kurşun demek. Müslüman ölümden korkmaz. Ama o 15-20 dakika, hayatımın en kötü anlarından biriydi. Sonra da almışlar hastaneye götürmüşler.” dedi.

 

“DİJİTAL BİR SAVAŞTAYIZ”

15 Temmuz’u medya bağlamında değerlendiren Doç. Dr. Yusuf Özkır ise 15 Temmuz darbe girişimine ait görüntülerin koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Özkır şöyle dedi: "FETÖ bu fotoğrafları, videoları deforme etmeye çalışıp adeta yavaş yavaş ortadan kaldırma gayretinde. Bununla birlikte dört yıl önceki 15 Temmuz Google arama sonuçları ile bugünkü sonuçlar arasında negatif anlamda farklar söz konusu. Örgüt, bu büyük zaferin izlerini silip dönüştürmeye çalışıyor. Bu bir algı savaşı. 15 Temmuz destanının konu edildiği büyük bütçeli filmler üretip büyük dijital projelere imza atmalıyız. Bu büyük direniş asla unutulmamalı, hep hatırlanmalı. Türkiye tarihinde ilk defa medyanın tüm organları ve kanatları darbe karşıtı bir tutum sergiledi. Türk medyası ile halk ilk kez bu kadar büyük bir yakınlık kurdu. Bunun sürdürülmesi gerekiyor."

 

"MİLLET OLARAK BİR BÜTÜNÜZ"

15 Temmuz’u Türk siyasi tarihindeki darbeler bağlamında değerlendiren Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Babacan ise, “Tanıklık ettiğimiz tüm bu darbeler sürecinde bütüncül bir hikaye var. Detaylarda boğulmadan, üst fotoğrafı görmek lazım. Güçlü bir Türkiye, tarihin hiçbir döneminde makul bir ortak olarak görülmedi Batı tarafından. İşte bu konu çok mühim. Fakat 15 Temmuz’u diğer darbelerden ayıran bir nokta var. O da, Türkiye’nin sosyolojik dinamiklerine oynamak. Biz millet olarak bir bütünüz. Solcusundan sağcısına, müslümanından sekülerine bir bütünüz. Bunu bozmaya çalışıyor, işte bunu anlamamız lazım.” dedi.

Paneli izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 11:17