Politika Serisi: 4

06.08.2021

Türkiye Eğitim Sağlık Bilim ve Araştırma Vakfı (TESA) bünyesinde 2006 yılından beri yayımlanan Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi, ülkemizde sağlık politikalarının bilgiye dayalı ve analitik bir şekilde belirlenmesi adına önemli bir çaba göstermektedir. Kısa adı SD olan derginin her sayısında farklı dosyalar hazırlanmakta ve sağlık politikaları hakkında makaleler yayımlanmaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SASPAM) dördüncü yayını olan bu kitap, SD Dergisinde yayımlanan makalelerin güncellenmesi ve birkaç yeni makalenin eklenmesi suretiyle hazırlanmıştır.

“Sağlık Politikaları” serisinin diğer kitaplarında olduğu gibi, bu kitabın ana konusu da çok boyutlu olarak ele alınmaktadır. “Sağlık Politikaları” seri kitaplarının her biri yeni bir risale şeklinde yayımlanacak; SD dergisinde işlenen dosya konuları yeni bir bakış açısıyla ele alınarak, ülkemizde ve dünyada sağlık politikalarının belirlenmesi için fikri zeminin oluşturulması yönünde çaba gösterilecektir.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK SİSTEMLERİ VE POLİTİKALARI