Araştırma Projemiz TÜBİTAK 3005 Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı!

21.06.2022

Araştırma Projemiz TÜBİTAK 3005 Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı!

SASPAM ekip üyelerimizden Şeyma GÜNER’in “Sağlık Hizmet Kurumlarında İnovasyon Performansının Geliştirilmesinde Etkili Olan Kriterlerin Tespiti ve Türkiye Sağlık Sistemine Uygun Özgün Bir Kurumsal İnovasyon Olgunluk Modelinin Geliştirilmesi" başlıklı doktora tez çalışması, tez danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İlker KÖSE yürütücülüğünde TÜBİTAK tarafından “3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje ekibinde;

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal KILIÇ araştırmacı,

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat YÜKSEL danışman,

ve

İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri ve İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat ALAYOĞLU danışman olarak yer alacaktır.

Proje konsorsiyumunda SASPAM araştırma merkezimize ek olarak “İstanbul Medipol Üniversitesi Hastaneleri”, “İstanbul Ticaret Odası (İTO)” ve “Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (ÖHSAD)” yer almaktadır.

Yürütülecek olan projenin amacı, ulusal ve küresel gelişim dinamiklerinin daha iyi analiz edilmesi suretiyle, sağlık hizmeti sunan kurumlarda inovasyon performanslarının ölçülmesinde (innoPerf) ve olgunlaştırılmasında (Innoripen) yenilikçi bir politika aracı olmaya aday ulusal bir modelin araştırılması ve geliştirilmesidir.

Geliştirilecek olan model her ne kadar kurumsal bir ölçümü hedeflese de, veri tabanında toplanacak olan kurumsal veriler sayesinde, hem kurumsal hem bölgesel hem de ülke genelinde durum tespiti ve analiz yapmanın yanında strateji ve politika geliştirme süreçlerinde yararlanılabilecek bir politika aracı olarak kullanılabileceği düşünülmektedir. Proje sonucunda yapılacak olan pilot uygulama ile bu etkilerin gösterilmesi planlanmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 06/12/2022 - 10:50