İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Muafiyet Sınavı Başvuruları

10.02.2022

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Muafiyet Başvuruları

işletmeduyuru3

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi muafiyet başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimizin 10.02.2022-17.02.2022 tarihleri arasında [email protected] adresine başvuru formunu doldurarak ıslak imzalı olarak pdf dosya şeklinde göndermeleri gerekmektedir. 2021-2022 Bahar Dönemi Merkezi Yatay Geçiş yolu ile yerleşen öğrencilerimizin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra muafiyet başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Muafiyet Başvurusu Esnasında Gönderilecek Evraklar ve Dikkat Edilecek Hususlar;

• Resmi Transkript (E-İmzalı veya Islak İmzalı Mühürlü)
  • Ders İçerikleri (Sadece muafiyeti talep edilen dersin içeriğinin gönderilmesi gerekmektedir).
  • Ders içerikleri tek pdf dosya şeklinde kaydedilmeli ve muafiyeti talep edilmeyen ders için ders içerikleri pdf eklenmemelidir.
  • Gönderilen dosyalar “Muafiyet Çizelgesi-Öğrenci Adı”, “Transkript-Öğrenci Adı” ve “Ders içerikleri--Öğrenci Adı” adıyla ayrı ayrı kaydedilmelidir.
  • Muafiyet formu üzerinde hangi yolla kayıt olunduğu (DGS, ÇAP, ÖSYM vb.) doğru bir şekilde işaretlenmeli ve boş bırakılmamalıdır.
  • Muafiyeti talep edilecek dersin karşılığı ilgili dersin tam karşısına yazılmalıdır. Karışık şekilde doldurulan form geçersiz sayılmaktadır.** Formun eksik olarak doldurulmaması, öğrencinin daha önce alıp başarılı olduğu ve karşılığında muaf olmak istediği dersleri kodları AKTS ve Başarı notu ile birlikte eksiksiz doldurması gerekmektedir.

** Öğrenci transkriptinde yer alan ve başarılı olduğu muaf olabileceğini düşündüğü bütün dersleri dönem ve yıl fark etmeksizin forma yazmalıdır. Muafiyetler dönemlik yapılmamaktadır.

**Muafiyet formuna eksik veya hatalı doldurulan dersler işleme alınmayacaktır.

** Fakültemiz programlarında okutulan derslere üniversitemiz web sitesinden aşağıdaki şekilde ulaşabilirsiniz.

Akademik→İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi-Bölümler→(Örn) Bankacılık ve Sigortacılık→Program bilgileri→Ders planı ve AKTS kredileri→Ders listesi(pdf).

Not: Fakültemiz programlarına kayıtlı Çift Anadal öğrencilerinden, yalnızca 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olabilecek durumda olanlardan muafiyet alınacaktır. ÇAP muafiyetleri yıllık olarak yapılmakta olup, öğrenimi devam eden ÇAP öğrencilerimizin muafiyet başvurularını her yıl ağustos-eylül ayları arasında yapılan web ilanını takip ederek yapmaları gerekmektedir.

Muafiyet Dilekçesi İçin tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 10/12/2022 - 23:39