Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans

Sanayi devriminden sonra birçok alandaki önemli değişiklikler ve gelişmeler elektronik, bilgisayar ve haberleşme teknolojileri sayesinde gerçekleşmiştir. Bu değişim ve gelişme halen devam etmektedir. Günümüzde bilgisayar ile ilişkisi olmayan veya bilgisayarların etkisi olamadığı herhangi bir alan bulunmamaktadır.  Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülke bilgisayar ve bilgi teknolojilerini geliştirmekte ve kullanmakta büyük bir yarış içerisindedir. Türkiye'nin küreselleşen Dünya’da hak ettiği yeri alması, bilgi ve iletişim teknolojilerinde, kısaca bilişim teknolojilerinde yetkinleşmesine bağlıdır. Bilişim teknolojileri alanında söz sahibi bir ülke konumuna gelmek için bu alandaki uzman insan kaynaklarının artırılması ve uluslararası nitelikte Araştırma ve Geliştirme (ARGE) yapılması gerekmektedir.

İstanbul Medipol Üniversitesi kurum olarak ARGE kültürünün her alana yayılması gerektiğine, lisansüstü öğretimin öğrencilerin üniversitedeki bilimsel ve mühendislik araştırma üretkenliğinin artırılması için anahtar konumunda olduğuna inanmaktadır.

İstanbul Medipol Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programının amacı Bilgisayar Mühendisliği alanındaki araştırma çalışmalarının artırılması; bu alanda uzman, araştırmacı ve akademisyen yetiştirilmesidir. Lisansüstü programlarımızdan yetişen öğrenciler geleceğin araştırmacıları, en son bilgi ve yenilikçi fikirlerin önderleri ve daha sonraki nesillerin rehber ve eğiticileri olacaklardır. Mezunlarımızın gerek üniversitemiz gerek ülkemiz gerekse de evrensel alanda bilimsel, mühendislik ve yeni teknoloji araştırma ve uygulama çalışmalarının ilerlemesine ve insan kaynağı yetişmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bilgisayar mühendisliği lisansüstü eğitimi şu an çok güncel olan yapay zekâ, veri bilimi, akıllı sistemler ve robotik konularına ağırlık veren bir program içermektedir.

Tezli yüksek lisans programına katılan öğrenciler bilimsel araştırma yaparak yeni bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve özgün bilimsel bilgi üretme yeteneğini kazanacaklardır. Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi, daha sonra Doktora programına devam edebilecek biçimde, araştırmalara ve akademik çalışmalara ağırlık verilen bir eğitim görmektedir. Bu öğrenciler mezun olmak için gerekli alan derslerini, bir bilimsel araştırma teknikleri ve yayın etiği dersini, bir seminer dersini almak ve danışman gözetiminde bir mezuniyet tezi hazırlamakla yükümlüdürler.

Ekleme Tarihi: 06/06/2022 - 10:24Son Güncelleme Tarihi: 16/11/2023 - 17:04