BAŞKAN'DAN

Op. Dr. Aydın, ABD’de araştırma yapacak

Medipol Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Rukiye Aydın, juvenile retinoskizis hastalığına bağlı görme kaybı gelişimini engellemek amacıyla Columbia Üniversitesinde bir dizi araştırmalar yapacak.

4.4.2017
Op. Dr. Aydın, ABD’de araştırma yapacak

Medipol Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Rukiye Aydın, 2219 TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında Columbia Üniversitesine gidecek. Aydın, Columbia Üniversitesi Hastanesi Edward S. Harkness Göz Enstitüsünde erken yaşta başlayıp ciddi görme kayıplarına sebep olan juvenile retinoskizis hastalığının gelişimini önlemek ve tedavisini keşfetmek amacıyla araştırmalar yapacak. Aydın çalışma ile kesin bir tedavisi bulunmayan hastalığın önüne geçerek görme kayıplarını engellemeyi hedefliyor. 2219 TÜBİTAK bursu, doktorasını ya da tıbbi bilimlerde doktora ya da uzmanlığını almış bilim insanlarının araştırmalarını yurt dışında yürütebilmeleri için veriliyor.