Ana içeriğe atla

“İletişim Zirvesi” sona erdi

25.04.2024

İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘İletişim Zirvesi’nde sektörün duayen isimleri öğrencilerle bir araya geldi.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘İletişim Zirvesi’nde sektör temsilcileri tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. ‘Z Kuşağı ve İletişim’ temasıyla Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirvede İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Karpat Ajans Kurucusu Demir Karpat Polat, Proje Dükkânı Ajans Başkanı Ali Cenk Gülce, GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ile Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Liderleri Zafer Batık ve Başak Tosun konuşmacı olarak yer aldı. İlk oturumda konuşan Demir Karpat Polat, katılımcılara reklamcılık hakkında tavsiyelerde bulundu. Reklamcılığın usta-çırak ilişkisiyle öğrenildiğini kaydeden Polat, tutkunun önemli olduğunu söyledi. Sürekli gelişen bir meslek olan reklamcılığın iyi işlendiğinde sanat formu etkisi oluşturabileceğini vurgulayan Polat, yapay zekanın ise bu meslekte insanın yerini alamayacağını söyledi.

GEZER: SABIRLI OLUN VE ETKİLEŞİMİ TAKİP EDİN
GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ise yeni medyanın haber dili hakkında bilgi verdi. Tüketiciye dayalı olan ve sürekli değişime uğrayan yeni medya kanallarının geleneksel haber merkezlerinden oldukça farklı olduğunu belirten Gezer, yeni medyadaki içeriklerin yüksek sayıda beğeni alıyorsa yapılan işin iyi olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Zirvede söz alan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Liderleri Zafer Batık ve Başak Tosun da Vikipedi’de içeriğin kimler tarafından oluşturulduğuna dair bilgiler paylaştı. İçeriğin imece usulü oluşturulduğunu söyleyen Tosun, tüm maddelerin gönüllü insanların ortak çabasıyla yazılıp güncellendiğini söyledi. İçerik oluşturmanın kurallarından da bahseden Tosun, en önemli kuralın kaynak belirtmek olduğunu ifade etti. Oturumun sonunda Zafer Batık ise Vikipedi’de içeriğin nasıl yazıldığını uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi.

Son Güncelleme Tarihi: 25/04/2024 - 12:07