see

Kitap Adı: Sürdürülebilir Kalkınmayı Yeniden Düşünmek: Sağlık Sektörünün Arkasındaki Sosyal Çevresel Ekonomik Değer

Yazar: Burcu Yavuz Tiftikçigil - Burcu Önem -Melis Özdökmeci - Tuba Bozaykut Bük

Yayınevi: Medipol Üniversitesi Yayınları

Sayfa Sayısı: 36

Ebat: 16 x 24 cm

ISBN: e-ISBN 978-605-4797-45-5

PDF İndir

Kitabın Konusu

İstanbul Medipol Üniversitesi, Novartis Türkiye ve İsviçre Büyükelçiliği ortaklığında 24 Kasım 2021 tarihinde “Sürdürülebilir Kalkınmayı Yeniden Düşünmek: Sağlık Sektörünün Arkasındaki Sosyal Çevresel Ekonomik Değer” adlı bir etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlikte, günümüzde sürdürülebilir kalkınmanın artan önemi ve son gelişmeler, Türkiye’nin Sağlık Ekonomisi dinamikleri ve bir etki değerleme metodolojisi örneği olarak Novartis Türkiye’nin Türkiye için yarattığı sosyal, çevresel ve ekonomik etki raporlaması tartışılmıştır.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmada, sağlık sektörü kritik bir rol oynamaktadır. Sağlık sektörü denilince akıllara doğrudan 3 numaralı “Sürdürülebilir Kalkınma Amacı: Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” geliyorsa da sektörün her bir kalkınma amacının gerçekleşmesine destek verdiği görülmektedir. Bu doğrultuda özel sektör, kamu kurumları, finans dünyası ve akademinin bir araya geldiği etkinlik çıktılarının okuyuculara katkı sağlamasını umuyoruz. Sağlık ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasındaki ilişkinin ele alındığı bu gibi tartışma ve toplantıların devamını diliyoruz.