Türkiye Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı

ISBN: 978 605 4797 03 5

PDF indir

Kitabın Konusu

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, yaşadığı ülke deneyimini ve başarısını The Lancet Dergisi’nde yayımlanan “Türkiye’de Genel Sağlık Kapsamı: Hakkaniyetin Artırılması” özel makalesi ile uluslararası platformda paylaşmıştır. Bakanlık, 27-28 Haziran 2013 tarihlerinde Londra Imperial College, The Lancet ve Medipol Üniversitesi iş birliği ile İstanbul’da düzenlediği “Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı” ile bu özel makalenin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Kitap, konferans konuşmalarının deşifre edilmesi sonucu oluşmuştur. İleride Türk sağlık sistemindeki değişikliğin serüvenini araştıranlar için önemli bir kaynak teşkil etme ve kıyaslama imkânı sunma iddiasındaki kitapta konuşmalar İngilizce veya Türkçe olarak olduğu gibi aktarılmış, tercüme cihetine gidilmemiştir. Konferans notlarını inceleyenlere kolaylık sağlaması amacıyla toplantı esnasında katılımcılara dağıtılan makalenin orijinal çıktısı ve Türkçe çevirisi de son bölüm olarak eklenmiştir.