COVID-19 Pandemisinin Olumlu Ve Olumsuz Etkileri

Ebat: 16 x 24 cm

ISBN: e-ISBN 978-605-4797-49-3

Pdf İndir

COVID-19 salgını, sosyal yaşama etkisi itibarıyla insanlığın tarih boyunca karşılaştığı salgınlardan çok farklı oldu. Eve kapanmalar ve uluslararası düzeyde alınan tedbirler, ekonomik ve sosyal hayatın ileri derecede küresel entegrasyonu nedeniyle kolay unutulamayacak etkiler bıraktı. Eve kapanmalar aile ilişkilerini, insanların beslenme alışkanlığını ve koruyucu sağlık hizmetlerine bakışını etkiledi. Bunun yanında alışveriş, tedarik süreçleri ve ihtiyaçlar biçim değiştirdi. Salgının yavaşlatılması için alınan uluslararası önlemler ticari ilişkileri, nüfus hareketliliğini ve hatta ülkeler arasındaki siyasal ilişkileri etkiledi. Ankara Medipol Üniversitesi tarafından hazırlanan bu kitap, konuya ilişkin geniş bir bakış açısı sunmaktadır.