Skip to main content
Medipol University

Technology-focused visit from ITICU to Medipol

13.02.2026

İstanbul Medipol University hosted Prof. Necip Şimşek, President of İstanbul Ticaret University (ITICU), along with his accompanying delegation. During the meetings, potential joint projects and sustainable cooperation models were discussed, focusing on academic studies as well as R&D, innovation, and entrepreneurship.

 

İstanbul Medipol Üniversitesi, üniversiteler arası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik temasları kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Rektörü Prof. Dr. Necip Şimşek ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyarette, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahadır Kürşat Güntürk ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz ev sahipliği yaptı.

Program boyunca iki üniversite arasında akademik çalışmaların yanı sıra teknoloji, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanlarında geliştirilebilecek iş birliği imkânları ele alındı. Ortak projeler, araştırma ekosistemlerinin güçlendirilmesi ve üniversite–sanayi etkileşimini destekleyecek iş birliği modelleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında, İstanbul Ticaret Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Necip Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hanifi Parlar ve Prof. Dr. Berk Ayvaz, Genel Sekreter Erdal Cesar ile Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. İlker Köse’den oluşan heyet, İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisini de ziyaret etti.

Burada Medipol’ün girişimcilik ekosistemi, teknoloji geliştirme süreçleri ve proje destek mekanizmaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı; teknoloji ticarileştirme, fikri mülkiyet yönetimi ve ortak proje üretme potansiyelleri yerinde değerlendirildi.

Ziyaret, iki üniversite arasında uzun vadeli, sürdürülebilir ve çok boyutlu iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Last Update Date: 18/04/2026 - 17:57



Knowledge / Support Button