Ders Detayı
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
ECZANE TASARIM PRENSİPLERİ | - | Bahar Dönemi | 3+0 | 3 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. Can DURMUŞ |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Can DURMUŞ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Eczane dinamikleri ve eczane tasarımcılığının prensiplerinin kavranması. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Eczane tasarım yönetmelikleri,Eczane tasarım yönetmelikleri,Konumlarına göre eczane dinamikleri,Konumlarına göre eczane dinamikleri,Eczane tasarımcılığı piyasasına giriş,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması ,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması ,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1) Eczane tasarımı kuralları | 10, 14, 16, 19, 9 | F |
2) Eczane dinamikleri, eczane türlerinin anlatımı. | 10, 14, 16, 19, 9 | F |
3) Bilgisayar ortamında uygulamalı eczane tasarımları | 2, 6, 9 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 19: Beyin Fırtınası Tekniği, 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Eczane tasarım yönetmelikleri | |
2 | Eczane tasarım yönetmelikleri | |
3 | Konumlarına göre eczane dinamikleri | |
4 | Konumlarına göre eczane dinamikleri | |
5 | Eczane tasarımcılığı piyasasına giriş | |
6 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
7 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
8 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
9 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
10 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
11 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
12 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
13 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
14 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
Kaynak |
Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik. 12.04.2014 Resmî Gazete Sayısı: 28970 |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Alanı ile ilgili mesleki sorumluluk ve etik kurallara ilişkin bilgiye sahiptir.
| | | | | |
2 | Tasarlama sürecinde ihtiyacı olan teknik bilgiye sahiptir.
| | | | | |
3 | Ekip halinde çalışma yürütebilme ve teknolojin gereklerine göre bireysel proje üretebilme yetkinliğine sahiptir. | | | | | |
4 | Alanı ile ilgili öğrenmiş olduğu sanatsal ve teknik bilgiyi sürekli geliştirerek, yeni önermelerde bulunabilir. | | | | | |
5 | Alanına özgü edinmiş olduğu bilgi ile, toplumun yaşam seviyesini yukarılara taşıyabilecek yaşam alanları geliştirebilir.
| | | | | |
6 | Alanı ile ilgili yasal sorumlulukları tanıma ve sorumlulukları projesine dökebilme becerisine sahiptir.
| | | | | |
7 | Teknik resim kurallarını bilir, buna uygun iç mekan projesi teknik detayları çözümleyebilecek ve ölçülendirme kurallarına uygun proje çizebilecek donanıma sahiptir. | | | | | |
8 | Malzeme, teknoloji ve üretim yöntemlerini bilir, bu yöntemlere uygun yeni projeler önerebilme yetisine sahiptir. | | | | | |
9 | Tasarlama, kurgulama, yürütme, sonuçlarını değerlendirme ve uygulama sürecini gerçekleştirebilecek bilgiye sahip olur. | | | | | |
10 | Alanı ile ilgili tasarlamış olduğu iç mekan projelerinin gerçekleşebilmesi için gerekli bilgi ve uluslararası standartlara göre teknik bilgi düzeyine sahiptir. | | | | | |
11 | Alanı ile ilgili bilimsel bilgiye ulaşma,yenilikleri takip etme, bağımsız tasarlama ve güvenine sahiptir. | | | | | |
12 | Toplumsal çevre bilinci içerisinde gerçekleştirmiş olduğu tasarımları çeşitli platformlarda sözlü ve yazılı ifadeler ile aktarabilir.
| | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 40 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 60 |
Toplam | | 100 |
AKTS / İşyükü Tablosu |
Etkinlik | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
Ders Saati | 0 | 0 | 0 |
Rehberli Problem Çözme | 0 | 0 | 0 |
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi | 0 | 0 | 0 |
Okul Dışı Diğer Faaliyetler | 0 | 0 | 0 |
Proje Sunumu / Seminer | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Genel Sınav ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Performans Görevi, Bakım Planı | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 |
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(0/30) | 0 |
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır. |
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
ECZANE TASARIM PRENSİPLERİ | - | Bahar Dönemi | 3+0 | 3 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. Can DURMUŞ |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Can DURMUŞ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Eczane dinamikleri ve eczane tasarımcılığının prensiplerinin kavranması. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Eczane tasarım yönetmelikleri,Eczane tasarım yönetmelikleri,Konumlarına göre eczane dinamikleri,Konumlarına göre eczane dinamikleri,Eczane tasarımcılığı piyasasına giriş,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması ,Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması ,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları,Eczane tasarımı çalışmaları; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1) Eczane tasarımı kuralları | 10, 14, 16, 19, 9 | F |
2) Eczane dinamikleri, eczane türlerinin anlatımı. | 10, 14, 16, 19, 9 | F |
3) Bilgisayar ortamında uygulamalı eczane tasarımları | 2, 6, 9 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 19: Beyin Fırtınası Tekniği, 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Eczane tasarım yönetmelikleri | |
2 | Eczane tasarım yönetmelikleri | |
3 | Konumlarına göre eczane dinamikleri | |
4 | Konumlarına göre eczane dinamikleri | |
5 | Eczane tasarımcılığı piyasasına giriş | |
6 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
7 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
8 | Eczane tasarımı üzerine örneklerin incelenmesi ve yorumlanması | |
9 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
10 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
11 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
12 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
13 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
14 | Eczane tasarımı çalışmaları | |
Kaynak |
Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik. 12.04.2014 Resmî Gazete Sayısı: 28970 |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | Alanı ile ilgili mesleki sorumluluk ve etik kurallara ilişkin bilgiye sahiptir.
| | | | | |
2 | Tasarlama sürecinde ihtiyacı olan teknik bilgiye sahiptir.
| | | | | |
3 | Ekip halinde çalışma yürütebilme ve teknolojin gereklerine göre bireysel proje üretebilme yetkinliğine sahiptir. | | | | | |
4 | Alanı ile ilgili öğrenmiş olduğu sanatsal ve teknik bilgiyi sürekli geliştirerek, yeni önermelerde bulunabilir. | | | | | |
5 | Alanına özgü edinmiş olduğu bilgi ile, toplumun yaşam seviyesini yukarılara taşıyabilecek yaşam alanları geliştirebilir.
| | | | | |
6 | Alanı ile ilgili yasal sorumlulukları tanıma ve sorumlulukları projesine dökebilme becerisine sahiptir.
| | | | | |
7 | Teknik resim kurallarını bilir, buna uygun iç mekan projesi teknik detayları çözümleyebilecek ve ölçülendirme kurallarına uygun proje çizebilecek donanıma sahiptir. | | | | | |
8 | Malzeme, teknoloji ve üretim yöntemlerini bilir, bu yöntemlere uygun yeni projeler önerebilme yetisine sahiptir. | | | | | |
9 | Tasarlama, kurgulama, yürütme, sonuçlarını değerlendirme ve uygulama sürecini gerçekleştirebilecek bilgiye sahip olur. | | | | | |
10 | Alanı ile ilgili tasarlamış olduğu iç mekan projelerinin gerçekleşebilmesi için gerekli bilgi ve uluslararası standartlara göre teknik bilgi düzeyine sahiptir. | | | | | |
11 | Alanı ile ilgili bilimsel bilgiye ulaşma,yenilikleri takip etme, bağımsız tasarlama ve güvenine sahiptir. | | | | | |
12 | Toplumsal çevre bilinci içerisinde gerçekleştirmiş olduğu tasarımları çeşitli platformlarda sözlü ve yazılı ifadeler ile aktarabilir.
| | | | | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 40 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 60 |
Toplam | | 100 |
Sayısal Veriler
Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 15:50Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 15:54