İnsan Davranışları, Belirleyicileri ve Hukuk

Ebat:

ISBN: 978 605 4797 04 2

Kitabın Konusu

Bizler, Medipol Üniversitesi tıp ve hukuk fakülteleri öğretim üyeleri ve öğrencileri bu yıl da, ‘ikinci yaz dinlencesi akademik sohbeti’ dedik, deniz kenarında üç gün süreyle toplandık; Aristo’dan daha eskilerden bu yana tartışılan, artık söylenebilecekler tükendi denirken yeniden alevlenen konunun çekiciliğine kapılıverdik: İnsan davranışları biyolojik/genetik belirlemenin bir zorunluluğu mudurlar? Yoksa insan davranışları sonradan, toplumsal/tarihsel süreçte mi belirlenirler? Doğuştan edinilmiş-sonradan edinilmiş tartışmasını bilimsel gelişmelerin izinde bir de biz sohbet konusu ettik: “İnsan Davranışlarının Belirleyicileri ve Hukuk”. Elinizdeki kitap ‘ikinci yaz dinlencesi akademik sohbeti’nin sunumlarını ve tartışmalarını içeriyor.