Milletlerarası Özel Hukuk Perspektifiyle Biohukuk

ISBN: 978 605 4797 00 4

PDF indir

Kitabın Konusu

“Deniz ve ağaçlar; her an değişen renkleri, dinginken rüzgârın esintisine uyup yavaştan kıpırdayan, derken coşan hareketleri… Kalabalık bir kentin sıradanlaşmış kargaşasında yaşayan, çalışma düzenini tüm bu yorucu, yeknesaklaşmış ama bunaltıcı günlere meydan okurcasına tasarlayabilmiş akademisyende bu renklerin ve hareketlerin değişkenliğine kendini bırakıvermek adeta vücudun giderilmesini istediği dayanılmaz bir arzudur. Ve ben bu arzunun peşine takılıp, günlerin sıradanlığından kurtulabileceğim ortamı Ayvacık İlçesinin Bektaş Köyü’nde buldum. Aristo’nun yaşadığı, okul kurduğu, gezindiği bu toprakların tepelerinde sabah esintisi oradan, buradan ilham kırıntıları getirir; avare bir düşünce kurgular, o an doğruluğu, gerçekliği üzerine akıl yormaya üşenir, geleceğe uygulayabilme hayaliyle, tadını çıkara çıkara izini sürerim.”

Prof. Dr. Yücel Sayman