Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu

ISBN: 978-605-4797-05-9

PDF indir

Kitabın Konusu

Yurt dışından sempozyuma katılan değerli misafirlerimiz, üniversitemizin öğretim görevlisi ve öğrencileri ve sempozyumu teşrifleriyle bizleri onurlandıran değerli katılımcılar, hoş geldiniz. Üniversitem adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Genelde üniversite ömürleriyle kıyaslandığında Medipol Üniversitesi genç bir üniversite; beşinci yılımızı kutluyoruz. Şu anda, ülkemizde sağlık sistemimiz içinde yasal olarak tanımlanmış tüm sağlık mesleklerinin eğitimini veren bu alana nitelikli eleman yetiştiren bir kurumuz. Doğal olarak Medipol adı “sağlıkla özdeşleşmiş” durumda. Bu bakımdan “sağlık alanındaki iddiamız tartışılmaktan uzaktır.” Ancak bu sağlıktaki birikim ve başarımızı diğer alanlara yayarak kapsamlı bir üniversite olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Merkeze sağlığı alarak sağlık yönetimi, sağlık hukuku gibi sağlıkla ilgili diğer sosyal alanlarda hızla akademik alanımızı genişletiyoruz. Önümüzdeki yıl sağlık ekonomisi, sağlık bilişimi gibi alanlarda lisansüstü programlar açma hazırlığı yürütülmektedir. İstanbul Medipol Üniversitesi artık sağlıktan sosyal bilimlere, mimarlıktan mühendisliğe ve güzel sanatların farklı dallarında yetkin ve seçkin bir üniversite olma iddiasını taşımaktadır.