Medipol, 3. İstanbul Tasarım Bienali’ne “Biz insan mıyız?” tartışması ile katılıyor

24.10.2016

İKSV’nin düzenlediği 3. İstanbul Tasarım Bienali’ne katılan Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, “Biz insan mıyız?” başlığı ile var olma..

17d03-Bienal_Medipol.JPG

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Tasarım Bienali’nin akademi programına Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri de katılıyor. “Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” temalı Bienal kapsamında hocalarımız ve öğrenciler, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde 1 ay sürecek kapsamlı bir proje gerçekleştiriyor. Beykoz Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen proje, “Var olmanın anlamı” başlığını taşıyor. Yrd. Doç. Dr. Aysun Ferrah Güner’in koordinatör, Yrd. Doç. Dr. Pelin Karaçar, Yrd. Doç. Dr. Nazende Yılmaz, Arş. Gör. Gülis Sevgi Kabasoğlu, sanatçı Gürol Sözen, mimarlık tarihçisi Mine Çağlar ve iç mimar Işık Fidan’ın da yürütücü olduğu proje kapsamında binlerce yıldan beri süregelen uygarlıklar ve yaşanılan çağın ikilemi; edebiyat, resim, heykel ve müzik öğeleri ile yorumlanıyor. Proje, var olmanın anlamını; güzellik ve yok etme, savaş ve barış, özgürlük ve doğa, korku ve umut, gülümseme ve ciddiyet, hayvanlar ve insanlar, renk ve renksizlik, vahşi yapılaşma ve barınma, geçmiş ve gelecek gibi kavramlarla yorumlamayı amaçlıyor. Sergi, 22 Ekim - 20 Kasım tarihleri arasında saat 9.00 - 17.00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:06