Fransa’da yaşayan Türk gençleri Medipol’de

24.10.2016

Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Fransa’da yaşayan Türk gençleri, Medipol Üniversitesi’nin konuğu oldu. 26 kişilik öğrenci grubu kültürlerarası ilişkiler,..

cfb-FransadaYasayanTurkGencleri.jpg

Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden 26 kişilik öğrenci grubu, Medipol Üniversitesi’ni ziyaret etti. Fransa’da faaliyet gösteren Milli Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG Blois) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle Türkiye’ye gelen öğrenciler Medipol’de kültürlerarası ilişkiler, İstanbul’un tarihi ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) oluşturduğu diaspora hakkındaki konuşmaların yapıldığı konferanslara katıldı. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Büyükaslan öğrencilere “Fransa ve Türkiye: Kültürlerarası İlişkiler ve İletişim”, Yrd. Doç. Dr. Can Ceylan ise “İstanbul'un Kültürel ve Tarihi Dokusu” başlıklı konuşmalar yaptı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır da “FETÖ Diasporası ve Mücadele Yöntemleri” başlıklı bir konuşma yaptı. Öğrenci grubu, FETÖ ile mücadele ve örgütünün yurt dışında yapmayı planladığı propagandalar hakkında medyayı kullanma yöntemlerini dinledi. Özkır, FETÖ diasporasının yurt dışında sürdürdüğü Türkiye karşıtı propaganda ve lobicilik faaliyetlerini örneklerle anlattı. Konferansın ardından öğrencilere Medipol Üniversitesi ve Türkiye’deki üniversite sistemi hakkında bilgiler verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:05