“Artık lensler ile glikoz seviyemizi ölçebiliyoruz”

21.10.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu, sağlıkta giyilebilir teknolojilerle yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini, bu kapsamda ünlü bir marka tarafından üretilen k..

796dc8b0096-Yasemin_Soylu.JPG

Medipol Üniversitesi Endüstri Tasarımı Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu, yaşam kalitesini artırmak amacıyla üretilen sağlıkta giyilebilir teknolojileri 8. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi’nde ele aldı. 15-18 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen kongrede Soylu, Arş. Gör. Pelin Efilti ile birlikte hazırladıkları sunumda, sağlıkta giyilebilir teknoloji ürünlerini tasarım-kullanıcı etkileşimi çerçevesinde değerlendirdi. Soylu, Google firmasının ürettiği akıllı kontakt lenslerle artık gözyaşından glikoz seviyesinin tespit edilebildiğini, epilepsi hastaları için tasarlanan akıllı saatler ile de acil durumlarda hasta bilgilerine ulaşılabildiğini söyledi. Soylu, geliştirilen bir tişört ile de sporcuların tüm biyometrik verilerinin anında ekrana yansıtılabildiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:04