Eczacılık Fakültemiz öğrenci değişim programına ev sahipliği yaptı

01.03.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, TWINNET projesi kapsamında uluslararası öğrenci değişim programına ev sahipliği yaptı.

ecz

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, uluslararası iş birliği ve öğrenci değişimi alanında öncü bir rol üstlenerek Fransa’nın Grenoble Alpes Üniversitesi ile çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği (EPSA) çatısı altındaki TWINNET projesinin bir parçası olarak çalışmalarını sürdüren Eczacılık Fakültemiz, 26 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında eğitim ve kültür odaklı bir program düzenledi. Dekan Prof. Dr. Gülden Omurtag ve Medipol Rx Öğrenci Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üye. İpek Eroğlu’nun açış konuşmasıyla başlayan etkinlikte tıp ve eczacılık alanında ciddi gelişmeler gösteren tıbbi aromatik bitkilerin kullanımı ve uygulanması üzerine bir eğitim gerçekleştirildi. Medipol Rx Öğrenci Kulübü ve Grenoble Eczacılık Fakültesi Öğrenci Birliği (AEPG) tarafından organize edilen programda, Fransa’dan gelen öğrencilere Türk Eczacılık Eğitimi ve aromaterapi kültürünü yakından tanıma imkânı sunuldu. Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Ulvi Zeybek’in rehberliğinde gerçekleşen ve 7 saat süren atölye çalışmasına 27 öğrenci katıldı. Çalışma esnasında öğrenciler, sayısı 20’yi aşan farklı endikasyon alanlarında kullanılan formülasyonların uygulamasını görerek hazırlama fırsatı elde etti. Program kapsamında öğrenciler, İstanbul’u da gezerek Türk kültürü hakkında bilgi edindi. Öğrencilerimize katma değer sağlayan projenin ikinci ayağı ise 15 – 20 Nisan tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek. Uluslararası Eczacılık Öğrenci Değişim Programı olan TWINNET; öğrencilerin kültür, bilgi ve deneyimlerini aktarmalarını sağlayan bir hareketlilik programı olma özelliği taşıyor. Program kapsamında düzenlenen etkinlikler, eczacılık öğrencilerinin kültürlerarası farkındalıkları artırma, sorumluluk kabul etme ve proje yönetme becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Son Güncelleme Tarihi: 05/03/2024 - 16:05