Dr. Sönmez’e doktora tezi ödülü

06.03.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üye. Damla Sönmez, “PISA Matematik Okuryazarlığı Sorularının Farklı Açılardan Kritik Edilmesi” başlıklı doktora teziyle ödül aldı.

tez

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üye. Damla Sönmez’in “PISA Matematik Okuryazarlığı Sorularının Farklı Açılardan Kritik Edilmesi” başlıklı doktora tezi, Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından ödüle layık görüldü. Sönmez’e ödülü, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen törenle takdim edildi. Sönmez, tezi hakkında şu bilgileri verdi: “OECD tarafından dünyanın birçok ülkesinde 3 yılda bir PISA sınavı uygulanıyor. OECD ülkesi olan Türkiye de bu sınavlara 2003 yılından beri katılmakta. Bu tezde, ülkemizde sürekli konuşulan bir konu olan öğrencilerin matematik okuryazarlığı düzeyleri çeşitli boyutlarla incelendi ve soru çözümleri sırasında yapmış oldukları hatalar analiz edildi. Tezde, ortaokullarda ve liselerde görev yapan matematik öğretmenlerinin matematik okuryazarlığı yeterlik düzeyi tablosu hakkındaki görüşleri alındı ve son olarak tabloda elde edilen bu veriler doğrultusunda bazı revizeler yapıldı.”

Son Güncelleme Tarihi: 06/03/2024 - 14:56