Dr. Aktaş’ın projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

07.03.2024

Dr. Öğr. Üye. Büşra Eylem Aktaş’ın “İş Birliği Yapmak Çocukları İsraftan Mı Yoksa Adaletsizlikten Mi Uzaklaştırır: Gelişimsel Bir İnceleme” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

haber

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üye. Büşra Eylem Aktaş’ın projesi, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Kabul alan projenin ekibinde Proje Yürütücüsü Aktaş’ın yanı sıra araştırmacı olarak Dr. Öğr. Üye. Müge Ekerim Akbulut ile bursiyer olarak Sema Merve Balçık yer alacak. “İş Birliği Yapmak Çocukları İsraftan Mı Yoksa Adaletsizlikten Mi Uzaklaştırır: Gelişimsel Bir İnceleme” başlıklı projede farklı yaş gruplarındaki çocukların Türkiye’deki avantajlı haksızlıktan kaçınma davranışları ilk kez incelenecek. Projesi hakkında bilgi veren Aktaş, şöyle dedi: “Bu projede, avantajlı haksızlıktan kaçınma davranışının hangi yaştan itibaren ortaya çıktığı ve hangi faktörlerle ilişkili olduğu araştırılacak. Böylece çalışmada hem iş birliğinin etkisi hem israftan kaçınma motivasyonunun rolü birlikte ele alınacak. Diğer bir deyişle, iş birliğinin çocukların adaletsizlikten kaçınma davranışına etkisi ve israftan kaçınmanın rolü olup olmadığı aralarındaki ilişki ekseninde incelenecek. Alanyazında ise gösterilen iş birliğinin adaletsizlikten kaçınmaya olumlu etkisinin israf söz konusu olduğunda halen geçerli olup olmadığı gözlemlenecek. Aynı zamanda çocukların israf durumunda iş birliği yapmalarının, yapmamaları durumuna göre adaletsizlikten daha fazla kaçınıp kaçınmadıkları araştırılacak. Bu açıdan çalışma hem israfın hem de iş birliği etkileşiminin gözlemlendiği ilk deneysel gelişimsel çalışma olarak ilgili alana katkı sunacak.”

Son Güncelleme Tarihi: 07/03/2024 - 13:50