Beslenme ve Diyetetik Bölümü ‘kistik fibrozis’e dikkat çekti

29.02.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından genetik bir hastalık olan ‘kistik fibrozis’e dikkat çekmek için konferans düzenlendi.

haber1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Farkındalık Toplantısı Kistik Fibrozis ile Yaşamak” başlıklı konferans düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte CFTR adı verilen proteinin etkilenmesine bağlı vücudun çeşitli organlarının etkilendiği kalın ve yapışkan mukus üretmesine neden olan genetik hastalık ‘kistik fibrozis’e dikkat çekildi. Hastalıkla ilgili güncel bilgilerin sunulduğu konferansın açış konuşmasını Kistik Fibrozis Derneği (KİFDER) Başkanı İlknur Görgün gerçekleştirdi. Derneğin kuruluş sürecini ve kistik fibrozis hastalığıyla yaşayan ailelerin sorunlarını değinen Görgün, derneğin multidisipliner bir yaklaşımla sorunları ele aldığını vurguladı. Etkinlikte Prof. Dr. Sedat Öktem “Kistik Fibrozis Hastalığında Güncel Tıbbi Tedaviler”, Öğr. Gör. Dr. Merve Pehlivan “Kistik Fibrozis Hastalığında Güncel Beslenme Tedavisi” ve Dr. Öğr. Üye. Seda Saka “Kistik Fibrozis Hastalığında Egzersizin Rolü ve Önemi” başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 29/02/2024 - 09:43