Sanat ve sağlığı buluşturan ilk sempozyum, Medipol’de gerçekleştirildi

22.05.2015

Türkiye’de sanat ve sağlık alanında düzenlenen ilk zirve olan Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

7-414c-9bc5-2dc4e596a870-saglik_sempozyum.jpg

Sanat ve sağlık alanında ortak çalışmaların gerçekleştirildiği ve Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu Medipol Üniversitesi’nde yapıldı. 21-22 Mayıs 2015 günlerinde Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde düzenlenen sempozyum, İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ve Medipol Üniversitesi işbirliği ile yapıldı. Sempozyumun Onursal Başkanlığını Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Eş Başkanlıklarını ise Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hanefi Özbek ve İstanbul Türk Müziği Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Göktan Ay yaptı. 7 oturumda 20'nin üzerinde tebliğin sunulduğu sempozyuma sanat ve sağlık alanının ortak noktalarına ilgi duyan akademisyenler, kamu ve sektör temsilcileri ve araştırmacılar katıldı. Sempozyumda, sanat ve sağlık alanında araştırmaya dayalı, uygulamalı bildirilere ve araştırma metotlarıyla yapılan çalışmalara yer verildi. Müzik, tiyatro, edebiyat gibi güzel sanat dallarının, bireyin sağlıklı gelişiminde oynayacağı roller anlatılarak çözüm yolları sunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:35