Ana içeriğe atla

Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SASPAM), Ankara Medipol Üniversitesinde atölye çalışması düzenledi

25.10.2019

SASPAM, Ankara Medipol Üniversitesinde ‘Sağlık Sistemi Değer Bazlı Geri Ödeme Süreçlerinde Çok Kriterli Karar Analizi Uygulamaları Atölye Çalışması’nı düzenledi.

ankara_medip

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SASPAM) Novartis’in katkılarıyla ‘Sağlık Sistemi Değer Bazlı Geri Ödeme Süreçlerinde Çoklu Kriterli Karar Analizi Uygulamaları Atölye Çalışması’ düzenlendi. Ankara Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen çalışmanın açış konuşmalarını Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, SGK GSS Genel Müdür Yardımcısı Dr. Refik Altun ve Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil gerçekleştirdi. Çalıştayda İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin AYDIN, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan TOZAN, Macaristan Semmelweis Universitesi Sağlık Teknolojileri Değerlendirme Merkezi Sağlık Ekonomisi Profesörü ve Syreon Araştırma Enstitüsü Kurucu Başkanı Zoltan Kalo ile Syreon Araştırma Enstitüsü Baş Sağlık Ekonomisti Bertalan Nemeth sunum yaptılar. Programı Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politika Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve pek çok farklı üniversiteden akademisyen takip etti. Sağlık sektörü ve paydaşlarının, değer kavramı ve geri ödeme süreçlerinde yapılacak karar analizlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı program, istişarelerle son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:42