Ana içeriğe atla

Prof. Alkin’ın yeni kitabı finansal okuryazarlığa ışık tutuyor

25.05.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’ın finans-okuryazarlık üzerine kaleme aldığı, “Makro Ekonomik Verilerin Analizi” isimli son kitabı ya..

46c-Kerem_Alkin.JPG

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’ın kitabında, büyüme, enflasyon, bütçe disiplini, kamu borç durumu, dış ticaret dengesi, cari işlemler açığı gibi makro ekonomik göstergelerin yanı sıra, merkez bankalarının izlediği ekonomi politikaları ve bunların piyasalara yansımaları konuları ele alındı. Finansal okuryazarlığın Türkiye için önemine dikkat çekilen kitapta, insanların finansal piyasalarda ortaya koyduğu davranış kalıpları analiz edildi. İlk baskısı yayımlanan 89 sayfalık kitap ayrıca makro ekonomik göstergeleri yalın bir şekilde tanımlarken, bu verilerin finansal piyasalara nasıl yansıdıklarına da ışık tutuyor.

FİNANSAL OKURYAZARLIK, TÜRK EKONOMİ YÖNETİMİNİN ÖNCELİKLERİ ARASINDA
Yayımladığı kitabı ile ilgili görüşlerini açıklayan Alkın, finansal okuryazarlığın geliştirilmesinin uzun zamandır Türk ekonomi yönetiminin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Alkin şöyle dedi: “Türkiye'de tasarrufların artması, halkın yani tasarruf sahiplerinin bilinçlendirilmesinden geçiyor. Bu nedenle Yüksek Öğretim Kurulu da, gerek finansal okuryazarlık, gerekse de İstanbul'un bölgesel bir finans merkezi olması anlamında, lisans ve lisansüstü programlarda ve tezlerde bu konu başlıklarının işlenmesine yönelik beklentilerini ifade etmekte. Gerek Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, gerek Sermaye Piyasası Kurulu, gerekse de Borsa İstanbul, finansal okuryazarlığın geliştirilmesine yönelik projeleri uzun süredir yürütmekte. Bu nedenle de bu kitap; finans ve ekonomi alanında tasarruf sahiplerinin, küçük yatırımcıların, lisans ve lisanüstü program öğrencileri ve mezunlarının ülke ve dünya ekonomisi açısından kritik önemdeki makro ekonomik verilerini öğrenmeleri için referans bir akademik eserdir.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:33