Öğrencimiz Şentürk, diyabet hastaları için pratik kullanımlı cihaz geliştirdi

20.03.2024

Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Feyzanur Şentürk tarafından diyabet hastaları için geliştirilen faydalı model, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Feyzanur Şentürk tarafından geliştirilen “Pratik Kullanımlı Diyabet Cihazı” Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edildi. Dr. Öğr. Üye. Fahrettin Ersin Alaca danışmanlığında geliştirilen faydalı model, şeker hastalarının glukoz seviyelerini hızlı ve etkili bir şekilde ölçmelerini sağlayan birinci sınıf cihaz olma özelliği taşıyor. Mevcut cihazlardan farklı olarak üzerindeki modern dijital ekrandan anlık insülin seviyelerini takip etme olanağı sunan cihaz, iki farklı başlıkla kullanıcıların ağız veya burun sıvıları ile ölçüm yapma kolaylığı sağlıyor. Kullanıcı dostu olan cihaz, ‘Bireysel Profil Ayarı’ özelliği sayesinde yaş, kilo ve aktivite düzeyi gibi faktörlere dayalı kişiselleştirilmiş önerilerde bulunabiliyor. ‘Alarm ve Uyarılar’ özelliği sayesinde ise belirlenen insülin seviyelerine ulaşıldığında ve belirli bir zaman diliminde ölçüm yapılması için kullanıcılara hatırlatma uyarısında bulunabiliyor. Faydalı model, ‘Veri Kayıt Sistemi’ sayesinde de ölçüm verilerinin kaydedilmesini ve takip edilmesine olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar zaman içindeki değişimleri gözlemleyebiliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 20/03/2024 - 13:34