‘Müzik yayıncılığında bir hayali gerçeğe dönüştürdük’

07.01.2019

Yayıncılık sektöründe otuz yılı deviren Pan Yayınlarının Yöneticileri Ferruh Gencer ile Işık Gencer çifti üniversitemizde düzenlenen konferansa konuk oldu. ‘Müzik Yayıncılığı’ hakkındaki deneyimler..

f1514c26-9cdc-40d3

Pan Yayınlarının Yöneticileri Ferruh Gencer ile Işık Gencer İstanbul Medipol Üniversitesi GSTMF Türk Müziği Bölümü tarafından düzenlenen konferansa konuk oldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Gencer çifti müzik yayıncılığı hakkındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. ‘Müziği okuyabilirsiniz!’ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Gencer çifti, öğrencilik yıllarında hem dinleyici hem de icracı olarak uğraştıkları müziğin daha iyi anlaşılması ve herkes tarafından bilinçli şekilde dinlenip okunması için bir yayınevi kurma fikrini hayata geçirdiklerini söyledi. Yayıncılıkta 30 yılı devirdiklerini ifade eden Gençer çifti şöyle devam etti: “Bir tesadüfle Tahran’da Murat Bardakçı’yla karşılaştık. Kendisini koro yıllarından tanırdık. Fikri söyleyince, kendimizi Orhan Nasuhioğlu’nun evinde, Rauf Yekta Bey’in Fransızca kaleme aldığı ‘Türk Musikisi’ kitabının çevirisinin yayın anlaşmasını yaparken bulduk. Böylece 1986’da yayıncılığa başladık. Üniversite kulüplerinde kurduğumuz hayalimiz gerçeğe dönüştü ve sektörde 30 yılı devirdik. Bu tarihe kadar kadar yüzlerce kitap yayınladık ve bunlar içinde yerli-yabancı müzisyenlerin hayatları, önemli kuram kitapları, yanında da şiir kitapları mevcut. Yayıncılık çok keyifli bir iş ancak müzik yayıncısı olarak geniş bir havuzun içinde seçici olmak gerekiyor. Ayrıca bu iş, çalışmalarınızın karşılığını somut olarak görebildiğiniz bir iş. Ürününüzü elinizde tutabiliyorsunuz ve sizden sonra da yaşayacağını biliyorsunuz. Bu muhteşem bir his.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:45