MEDKOM çalışmalarına başladı

07.02.2019

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Medipol Dil, Konuşma, Yutma ve Yenilikçi Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDKOM) çalışmalarına başladı.

ddd

Medipol Dil, Konuşma, Yutma ve Yenilikçi Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDKOM) çalışmalarına başladı. 2018 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle açılan merkezde dil, konuşma, ses ve yutma sorunu yaşayan bireylerin rehabilitasyon çalışmaları başlarken kurulum çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eğitim ve araştırma üssü olacak olan merkez, riskli, yetersizliği veya engeli olup dil ve konuşma terapisine ihtiyaç duyan her yaştan bireye teknolojiyle entegre, kanıta dayalı tanılama ve rehabilitasyon hizmeti sunulmasını mümkün kılacak. Merkez bünyesinde, “Konuşma ve Rezonans Bozuklukları Terapi Ünitesi, Ses Bozuklukları Terapi Ünitesi, Yutma Bozuklukları Terapi Ünitesi, Nörojenik Dil ve Kognitif-İletişim Bozuklukları Terapisi Ünitesi, Akıcılık Bozuklukları Ünitesi, Destekleyici İletişim Teknolojileri Geliştirme Ünitesi” olmak üzere toplam altı ünitede değerlendirme ve terapi hizmeti verilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:37