“Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü” Deniz Atasoy'a verildi

09.11.2017

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy, TÜSEB tarafından verilen “Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü”nün sahibi oldu. Atasoy, ödülünü Sağlık Bakanı Demir..

4f-c8ee35839c2a-Deniz_Atasoy_TUSEB_O

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bu yıl ilk kez verilen “Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü”nün sahibi oldu. Türk Tıp Dünyası Kurultayı çerçevesinde gerçekleştirilen ödül törenine; aralarında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TÜSPE) Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım'ın da olduğu çok sayıda isim katıldı. Törende Deniz Atasoy'a ödülünü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan verdi. Atasoy, fizyoloji alanında yaptığı “İştah ve Beslenme Davranışı Fizyolojisi” isimli çalışmasıyla ödüle uzandı. Törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağına ihtiyacının olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Demircan şöyle dedi: “Yeniden gücümüzü toparlama dönemindeyiz. Bunun da en önemli adımının atılacağı yer bilgi üretimine katılmaktır. Bu yolda Aziz Sancar Hoca gibi önemli işaret ışıkları yanacak. Yolumuzu onların gösterdiği istikamette daha hızlı şekilde kat edeceğiz. Bugün bu ödülü Aziz Sancar Hocamız adına vermek, benim için onur ve gurur verici.”

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:05