Ana içeriğe atla

3. Eczacılık Kariyer Günleri sona erdi

19.02.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Öğrenciler Birliği (MEDUPSA) tarafından düzenlenen 3. Eczacılık Kariyer Günleri sona erdi.

medupsa_1-4d4950b

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Öğrenciler Birliği (MEDUPSA) tarafından Eczacılık Kariyer Günleri’nin üçüncüsü düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag, etkinliğin farklı okullarda öğrenim gören eczacılık öğrencileri arasında dayanışmayı ve iletişimi artıracağını söyledi. Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütünün 9 yıldızlı eczacılık tanımına da atıf yapan Omurtag şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütünün dokuz yıldızlı eczacılık tanımında, eczacı hastaları iyileştiren, karar verici, iletişimci, yönetici, hayat boyu öğrenen, öğretmen, lider, araştırmacı ve girişimci olarak tanımlanmıştır. Bu girişimci özelliği son yıllarda ortaya çıktı. Eczacıların bu tanıma uygun olarak artık sanayi, hastane eczacılığı, farmakoloji, farmakogenomi ve akademi gibi diğer alanlara da yönelmesi gerekiyor. Bu anlamda kariyer günlerinin size iyi bir kılavuz olacağını ve destek olacağını düşünüyorum. Umuyorum ki geleceğin nitelikli, yaşam boyu öğrenmeye açık eczacılarını sektöre hazırlayacağız.”
 
TOPÇU: ECZACILARA ARTIK ÇOK FAZLA GÖREV DÜŞÜYOR
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ise dinleyicilerle kariyer deneyimlerini paylaştı. Eczacılığın kendi gençlik döneminde çok daha saygın bir meslek olduğunu söyleyen Topçu, “Eczacılar eski çağlardan beri önemli olaylarda rol almışlardır. İlacın keşfinde de eczacıların imzası vardır. Eskiden eczacı ve doktor aynı kişiydi, zamanla bu ayrım yapıldı. Türklerde bu kişiye otacı denirdi. Günümüzde ise ilaç endüstrisinde çalışma alanları genişledi. Eczacılara artık çok fazla görev düşüyor, tek bir şeyle kendinizi kısıtlamayın. Kalite kontrol, ruhsatlama, formülasyon gibi birçok alanda çalışabilirsiniz.” dedi. Eczacılık ve İlaç Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Kır staj dönemlerinin iyi değerlendirildiği takdirde ilerde çok farklı kapıları açabileceğini vurgularken Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner de eczacıların karşılaştığı durumları ve sektörün geçirdiği süreci karikatürler üzerinden anlattı.
 
MEZUN ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Geleneksel hale gelen etkinlikte İstanbul Medipol Üniversitesinden mezun olan Eczacılar Büşra Kulaoğlu, Tahir Onur Yalnız, Büşra Kulaksız ve Ertan Koç da hastanenin olmadığı yerde birinci sorumlu kişinin eczacılar olduğunu vurgularken eczacıların hastanın en mahrem bilgilerine sahip olduğu için etik değerlere bağlı kalması gerektiğine dikkat çekti. Programda ayrıca Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, Öykücü Eczacı Ayşe Dündar, İç Hastalıkları ve Obezite Uzmanı Dr. Ayça Kaya ile serbest eczacı ve fotoğrafçı Reha Bilir de konuşmalar gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 09:37