Uluslararası Öğrenci Mentorlük Ekibi

25.03.2024

Uluslararası Öğrenci Komisyonu'nun kurulması ve Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi'nin yönetiminde bir Uluslararası Öğrenci Mentorlük Ekibi'nin oluşturulması, uluslararası öğrencilerin desteklenmesi ve savunuculuk faaliyetlerinin yürütülmesi açısından önemli bir adımdır.

Uluslararası Öğrenci Komisyonu, uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlemek, onların deneyimlerini iyileştirmek ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışacak bir birimdir. Komisyon, uluslararası öğrencilerin temsilcilerinden oluşur ve üniversite yönetimi ile iletişim içinde çalışarak öğrencilerin haklarını ve çıkarlarını korur.

Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisi'nin yönetimindeki Uluslararası Öğrenci Mentorlük Ekibi ise uluslararası öğrencilere rehberlik ve mentörlük hizmeti sunacak bir ekiptir. Mentorlar, uluslararası öğrencilere akademik, sosyal ve kültürel konularda destek sağlayarak entegrasyon süreçlerini kolaylaştıracak ve onların üniversite yaşamlarında başarılı olmalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca, savunuculuk ve kültürler arası beceriler ekiplerinin oluşturulması da önemli bir adımdır. Bu ekipler, uluslararası öğrencilerin haklarını ve çıkarlarını savunmak, ayrımcılığı önlemek ve kültürel çeşitliliği teşvik etmek için çalışacak uzmanlardan oluşur. Bu ekipler, farklı disiplinlerden gelen profesyonelleri bir araya getirerek etkili bir çalışma yürütecek ve üniversite içinde kültürel farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunacaktır. Bu şekilde kurulan Uluslararası Öğrenci Mentorlük Ekibi ve savunuculuk ve kültürler arası beceriler ekipleri, uluslararası öğrencilerin entegrasyonunu destekleyecek, sorunlarını çözecek ve onların üniversite yaşamlarını zenginleştirecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 25/03/2024 - 15:33