Ana içeriğe atla

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Kayıt İşlemleri

20.08.2021

2021-2022 Yılı Güz Dönemi "Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde 1 Kapsamında) Yatay Geçiş" kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler aşağıdaki butonlarda yer almaktadır. Kayıt işlemleri ONLINE olarak yapılacaktır. Sonuç duyurusu için TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt

Yedek Kayıt Tarihi

Başlangıç

Bitiş

Başlangıç

Bitiş

24.08.2021

25.08.2021

27.08.2021

27.08.2021

***Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunan programlara yatay geçişi kabul edilen ve muafiyeti olmayan ASİL / YEDEK öğrenciler için İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı ;24 Ağustos 2021 Salı günü Türkiye saati ile 10:00 - 11:40 arasında ÇEVRİMİÇİ olarak gerçekleştirilecektir. Sınav giriş bilgisi ve bağlantısı, sınav saatinden önce öğrencilere mail aracılığı ile iletilecektir. Sınav içeriği ile ilgili bilgi duyuru sonundaki butonda yer almaktadır. 

(Aday öğrencilerin herhangi bir kayba uğramaması için bu tarih ve saatlerde bir bilgisayar ve internet erişimi sağlamaları gerekmektedir.)

Sınav sonucu dilokulu.medipol.edu.tr sitesinden ilan edilecektir.

***Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunan programlara yatay geçişi kabul edilen ve muafiyeti olmayan ASİL / YEDEK öğrenciler için İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı ;24 Ağustos 2021 Salı günü Türkiye saati ile 10:00 - 11:40 arasında ÇEVRİMİÇİ olarak gerçekleştirilecektir. Sınav giriş bilgisi ve bağlantısı, sınav saatinden önce öğrencilere mail aracılığı ile iletilecektir. Sınav içeriği ile ilgili bilgi aşağıda yer almaktadır. 

(Aday öğrencilerin herhangi bir kayba uğramaması için bu tarih ve saatlerde bir bilgisayar ve internet erişimi sağlamaları gerekmektedir.)

Sınav sonucu dilokulu.medipol.edu.tr sitesinden ilan edilecektir.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Yatay Geçiş İngilizce Yeterliliği Sınavı

Merkezi yerleştirme puanına göre, İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde İngilizce hazırlık programı zorunluluğu olan bölümlere geçiş yapmak isteyen öğrencilerin tabi tutulduğu muafiyet sınavıdır.  

Sınavın içeriği aşağıda yer alan tablodaki gibidir;

ÖLÇÜLEN BECERİ

SORU TİPLERİ

SORU SAYISI

PUAN

OKUMA

–  OKUDUĞUNU ANLAMA
–  OKUDUĞUNU YORUMLAMA
–  ANA FİKİR BULMA
–  ÇIKARIMDA BULUNMA
–  KELİMEYİ TAHMİN ETME

10

20

DİL KULLANIMI

DİL BİLGİSİ

10

20

KELİME BİLGİSİ

–  GENEL VE AKADEMİK KELİME BİLGİSİ

10

20

YAZMA

AKADEMİK PARAGRAF YAZMA

1

40

Dil Okulu İletişim: [email protected]

Kayıt işlemleri ONLINE olarak yapılacak olup kabul edilen öğrencilerin kayıt tarihleri içerisinde aşağıdaki dilekçeyi Öğrenci İşleri Birimine mail yoluyla iletmeleri gerekmektedir.

Online kayıt sistemi aktif hale geldiğinde maille bilgilendirme yapılacaktır. Öğrenciler maille yapılacak bilgilendirme doğrultusunda MEBİS'e giriş yaparak ödeme işlemini gerçekleştirebilirler.

Yapılan ödeme ile ilgili gerekli kontrol sağlandıktan sonra kesin kayıt işlemi Öğrenci İşleri Birimi tarafından ONLINE olarak tamamlanacak ve öğrenciye kaydın tamamlandığına dair süreçte bilgi maili gönderilecektir.

Kayıt işlemleri ONLİNE olarak yapılacak olup kabul edilen öğrencilerin kayıt tarihleri içerisinde “*Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge” yi Öğrenci İşleri Birimine mail yoluyla iletmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler “*Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge” yi kayıtlı oldukları üniversiteden alabilirler.

(*Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair Belge ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 75850160-301.06.01-E.7757 sayılı yazısı için tıklayınız.)

Online kayıt sistemi aktif hale geldiğinde maille bilgilendirme yapılacaktır. Öğrenciler maille yapılacak bilgilendirme doğrultusunda MEBİS'e giriş yaparak ödeme işlemini gerçekleştirebilirler.

Yapılan ödeme ile ilgili gerekli kontrol sağlandıktan sonra kesin kayıt işlemi Öğrenci İşleri Birimi tarafından ONLİNE olarak tamamlanacak ve öğrenciye kaydın tamamlandığına dair süreçte bilgi maili gönderilecektir.

(İhtiyaç duyulması halinde kabul edilen öğrencilerden, yatay geçiş başvuru evraklarının onaylı aslı istenilebilecektir.)

Merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş ön lisans ücret bilgisi için tıklayınız. 

Merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş lisans ücret bilgisi için tıklayınız. 

Hazırlık sınıfı ücretleri için tıklayınız.     

Ödeme bilgileri için tıklayınız. 

Burs bilgisi için tıklayınız.

Öğrenci İşleri Dairesi İletişim: [email protected]            

Öğrenci Muhasebesi Birimi İletişim: [email protected]

Detaylı ve güncel bilgi için https://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

Öğrenciler 444 85 44 numaralı telefondan ve https://www.medipol.edu.tr/universite/ulasim-ve-iletisim linkinde yer alan iletişim bilgileri üzerinden Üniversitemize ulaşabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 17/08/2022 - 09:48