Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Azami Süresi Dolan Öğrenciler için Ek Sınav Hakkı ile İlgili Duyuru ve Sınav Takvimi

17.10.2019

• 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. madde kapsamında azami süresi dolan meslek yüksekokulu öğrencilerine uygulanacak ek sınavlar aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.
  • Son sınıf öğrencilerine, azami süreler sonunda kayıtlı olduğu programından mezun olabilmek için başarısız oldukları tüm derslerden İKİ EK SINAV hakkı verilecektir.

AZAMİ SÜRE SONU EK SINAVLARA KATILABİLME ŞARTLARI

• Son sınıfa geçip, mezun olabilmek için alınması gereken tüm dersleri almış olmak,
  • Alınan tüm derslerde derse devam şartını yerine getirmiş olmak (Devamsızlıktan kalmamış olmak),
  • Tüm öğrenciler için 2015 yılı esas olup bu tarihten itibaren programın azami süresi dikkate alınarak Ek Sınav hakkını elde etmiş olmak.

EK SINAVLAR SONUNDA;

• Başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl,
  • Ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl,
  • Ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara ise başarısız oldukları dersin sınavlarına sınırsız kez girme hakkı tanınır ve sınırsız sınav hakkı tanınan öğrenciler öğrencilik hakkından yararlanamazlar.
  • Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.
  • Azami süre sonu ek sınavlar sonrasında başarısız ders sayısını beşe indiremeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

SINAV TAKVİMİ

• EK SINAV BAŞVURU TARİHİ    : 28 Ekim-8 Kasım tarihleri arası
  • SINAV TARİHLERİ                    : 18-22 Kasım 2019 tarihleri arası

Başvurular Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Sekreterliğine şahsen yapılacaktır.

Not: Sınav tarihinden önce sınav günü ve saati Web sitesinde ilan edilecektir.