Akademisyenlerimiz için uzaktan eğitim duyurusu

20.03.2020

Akademisyenlerimiz için uzaktan eğitim duyurusu

Tüm Akademik Birimlerin Dikkatine;
COVID-19 salgını nedeniyle ara verdiğimiz örgün eğitimimiz 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren UZAKTAN EĞİTİM şeklinde devam edecektir.
Eğitimler senkron ve asenkron olarak verilecek; 16-23 Mart tarihleri arasında yapılamayan ders konuları yoğunlaştırılarak telafi edilecektir.
Bunun için yapmanız gerekenler şunlardır:

1.    teams.microsoft.com adresine girin
2.    @medipol.edu.tr adresinizi ve MEBİS parolanızı kullanarak sisteme giriş yapın ve Teams masaüstü uygulamasını indirip bilgisayarınıza kurun.

a. Teams sisteminin MEBİS parolası ile eşleşebilmesi için MEBİS’e normal kullanıcı hesabınızla bir kez giriş yapmanız yeterli olacaktır. (E-Devlet ile yapılan girişlerde eşleşme yapılamamaktadır). MEBİS şifrenizi hatırlamıyorsanız giriş ekranındaki "Şifrenizi unuttunuz mu?" linkine tıklayarak sıfırlayabilirsiniz.
b. DSÜ kapsamında ders veren hocalarımız MEBİS’e giriş yaptıklarında [email protected] şeklinde kullanıcı hesabı otomatik olarak tanımlanır. Bu kullanıcı hesabı ve MEBİS parolası ile teams.microsoft.com adresine giriş yapılabilmektedir.
c. MEBİS'de kayıtlı eposta adresinizle Teams'e giriş yaparken hata alırsanız MEBİS profilinizden şifrenizi güncelledikten sonra 15-20 dakika kadar senkronizasyon süresini bekleyip giriş yapabilirsiniz.

3.    Verdiğiniz her bir ders için kılavuzda gösterildiği şekilde bir bağlantı adresi oluşturun ve öğrencilerinizle MEBİS üzerinden paylaşın.
4.    Aynı dersi farklı oturumlarda veriyorsanız tek bir canlı ders yapıp tüm öğrencileri bir araya toplayabilirsiniz. Dersler senkron (canlı) yapılacak ve kaydedilerek sonradan izleme olanağı da olacaktır. Kayıtlara yine ders için en başta verilen bağlantı adresi üzerinden erişilebilecektir.

Yukarıda belirtilen yönergeleri uyguladığınız halde Teams'e giriş ile ilgili sorun yaşarsanız 444 85 44 numaralı çağrı merkezimizden yardım alabilirsiniz.

•    Teams yardım kılavuzu için tıklayın.
•    Teams eğitim videosu için tıklayın.