İstanbul Medipol Üniversitesi ile De Montfort Üniversitesi (Leicester/ İngiltere) arasında Doktora (PhD) Proje Ortakl..

26.11.2010

İngiltere’nin Enformasyon Teknolojisi alanında önde gelen üniversitelerinden De Montfort Üniversitesi ile İstanbul Medipol Üniversitesi arasında “Bio-Health Informatics” alanında doktora öğrencilerinin eğitilmesi konusunda ortak çalışma başlatılmı..

İngiltere’nin Enformasyon Teknolojisi alanında önde gelen üniversitelerinden De Montfort Üniversitesi ile İstanbul Medipol Üniversitesi arasında “Bio-Health Informatics” alanında doktora öğrencilerinin eğitilmesi konusunda ortak çalışma başlatılmıştır. Yapılan proje ortaklığına göre İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından önerilen adaylar arasından tespit edilecek doktora öğrencisinin yıllık okul harcı eğitim süresince De Montfort Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Hazırlanan projede doktora öğrencisinin “Next generation genom sequencing” alanında çalışması planlanmıştır. Böylece genom sekans analizine dayanan bilgisayar programı ile “kişiselleştirilmiş tıp” sistemi geliştirilecektir. Bu projenin danışman ekibi içerisinde bulunan özellikle Prof. James Bezdek (USA) ve Prof. Robert John (İngiltere) kendi konularında tanınmış ve dünya literatüründe citation acısından ilk %1’lik dilime giren bilim insanlarıdır. Aday belirleme çalışmaları kısa süre sonra başlayacak olan bu proje ayni zamanda, Türkiye’nin genom sekansından elde edilen verileri analiz etmede insan gücüne önemli katkı sağlayacaktır.