Harçsız Pasaport İşlemleri

19.07.2017

Harçsız Pasaport İşlemlerinin Yürütülmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar

Üniversitemizde ön lisans, lisans, lisansüstü düzeyde eğitim görmekte olan 25 yaşını doldurmamış aktif öğrenci durumunda bulunan ve öğrenim amaçlı yurt dışına gidecek öğrenciler harçsız pasaport işlemleri için;

“Islak imzalı, e-imzalı veya e-devlet kapısı üzerinden alınan 60 günü geçmemiş öğrenci belgeleri” ile birlikte ilgili pasaport birimlerine müracaat edebilirler.

*Resmi veya özel kurumlarca açılan her türlü kurs, seminer, sertifika programlarına devam edenler öğrenci olarak kabul edilmeyecektir.

*Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın “Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar” ile ilgili olarak harçsız pasaport işlemlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yazısı için tıklayınız.

Bilgi Talep Formu