DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ

17.09.2014

18 Ekim 2014 tarihinde Dijital Fotoğraf Teknikleri Eğitimimiz başlayacaktır.

Dijital Fotoğraf Teknikleri Eğitim Programı

Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, fotoğraf makinelerinin teknik eğitimini uygulamalı olarak vererek yaşamınıza renk katmak, anlatımınızı güçlendirmek ve en önemlisi hayatı belgelemek adına bir eğitim sunuyor.
Anlatımda sadelik, tasarruf ve estetiğin de içine girmesiyle görsel ögelerde sanatsal yönün çıkmasına sebep olmuş, günümüzde bireylerin teknolojinin olanaklarını kullanmasıyla dikkate değer fotoğraflar oluşmuştur.
Son dönemde sosyal medyanın da ağırlığı sebebiyle görsel anlatım hız ve anlam kazanmış, duyguları daha belirgin ortaya çıkan görsellerin yaygın kullanımına olanak sağlamıştır.
Anlatımı güçlü kılmak ihtiyacı, teknolojinin de gelişmesinde fayda sağlamış, kullanımı kolay gözüken, ulaşılması kolay dijital fotoğraf makinelerinin üretimi artmıştır.
Ancak uygulama disiplininin eksikliği sebebiyle alınan yarı profesyonel ve profesyonel fotoğraf makinelerinin evimizin kitaplık raflarında kalmasına sebep olmuştur.
Altı hafta sonu sürecek bu eğitim programının amacı teorik ve uygulamalı bir eğitim ile eğlenceli bir şekilde hatıralarınızı kaliteli ve etkileyici görsellerle zenginleştirmenizi sağlamaktır.
Teorik eğitimin yanında sınıf içi teknik uygulama ve İstanbul içi fotoğraf gezisini de kapsayan 6 haftalık bu programda dersler cumartesi günleri Medipol Üniversitesi Unkapanı yerleşkesinde yapılacaktır.

Eğitim Programı:
1. hafta: Fotoğraf Makineleri, Objektifler
2. hafta: Enstantane / Diyafram
3. hafta: Sınıf İçi Teknik Uygulama
4. hafta: Işık / Renk / Pozlama, Kompozisyon ve Yaban Hayat Fotoğrafçılığı
5. hafta: İstanbul İçi Çekim Gezisi
6. hafta: Fotoğraf Değerlendirme ve Katılım Belgesi Dağıtımı

Eğiticiler:
Prof. Dr. Gürkan Öztürk
Öğr. Gör. Halil Ergin

Katılım Şartları:
1- Başvurular, 10 Ekim Cuma akşamına kadar yapılacaktır.
2- Verimlilik ve yararlılık bakımından kursa katılım 30 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Talep olduğu takdirde kurs programları yinelenecektir.
3- Katılım ücret 300 TL’dir (KDV dahil).
4- Katılımcıların fotoğraf makinesine sahip olmaları gerekmemekle birlikte varsa beraberlerinde herhangi bir dijital fotoğraf makinesi bulundurması faydalı olacaktır.
5- Fazla sayıda başvuru olması durumunda katılımcılar başvuru sırasına göre belirlenecektir.
6- Katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
7- Kesin kayıt, kurs ücretinin yatırılması ile gerçekleşecektir.

Kurs Koordinatörü: Doç. Dr. Türkan Yiğitbaşı
Eğitim Başlama Tarihi: 18 Ekim Cumartesi 10.00-14.00 arası