Ana içeriğe atla

Yatay Geçiş ile Yeni Kayıt Öğrenciler İçin Bilgilendirme

16.09.2021

  • ÖĞRENCİ BELGESİ TALEBİ
Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden 1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden yada  MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler.
MEBİS öğrenci belgesi talebi için TIKLAYINIZ.

 

  • ÖĞRENCİ KARTI
Öğrenci kartları ile ilgili bilgi süreçte bu duyuruya ilave edilecektir.
Öğrenci kartları ile ilgili bilgi için süreçte Bilgi İşlem Birimi ile iletişime geçebilirsiniz.
Bilgi İşlem Birimi İletişim: [email protected]
Telefon İletişim
Santral 444 85 44
Dahili: 5328

 

  • DERS TRANSFER İŞLEMLERİ
Üniversitemize yatay geçiş yoluyla kabul edilerek kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteye kayıt oldukları tarihten itibaren, eğitim öğretim döneminin ikinci haftasının sonuna kadar ilgili birime dilekçeyle başvurmaları gerekir.
Öğrencilerin başvuru dilekçesine, transferini istediği derslerin daha önceden öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış ders içeriklerini, teorik ve uygulama saat dağılımlarını gösterir kredileri/AKTS kredileri ile notlarını gösterir not durum belgesini (transkript) eklemeleri gerekir.
Ders transfer işlemleri, dersin güncel içeriği esas alınarak tercihan akademik takvimde belirlenen ders alma-bırakma tarihine kadar sonuçlandırılır.
***Ders transfer ve sınıf intibak işlemleri öğrencilerin kayıtlı olduğu akademik birimler tarafından takip edildiğinden, detaylı bilgi için ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

 

  • DERS SEÇİM İŞLEMLERİ
Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyurular doğrultusunda, yatay geçiş başvurusu sırasında kullandıkları kullanıcı adı ve belirledikleri Medipol Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) şifresi ile akademik takviminde belirtilen tarihler arasında ders kayıt işlemlerini yapabilirler.

 

  • AKADEMİK TAKVİM
2023-2024 eğitim öğretim yılı akademik takvimi için TIKLAYINIZ.
(*)Diş Hekimliği Fakültesi akademik takvimi için TIKLAYINIZ. 
(*)Tıp Fakültesi akademik takvimi için TIKLAYINIZ.
(*)Uluslararası Tıp Fakültesi akademik takvimi için TIKLAYINIZ.
(*2023 - 2024 eğitim öğretim yılına ait akademik takvim için doğrudan ilgili fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.)

 

  • ASKERLİK İŞLEMLERİ
Yatay Geçiş ile gelen öğrencilere ait tecil işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından takip edilmektedir. ***
(***Tecil işleminin yapılabilmesi için,  kayıtlı olunan önceki üniversitenin öğrenciye ait tecil işlemini yatay geçiş nedeniyle iptal etmesi gerekmektedir.)
Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

 

  • KYK BURS NAKİL İŞLEMLERİ
KYK nakli yapılabilmesi için öncelikle diğer üniversitenin "yatay geçiş nedeni ile" ilişik kesme işlemi yapması gerekmektedir. İlişik kesme için öğrencinin şahsen bir işlem yapması gerekmemektedir.
Yatay geçişte ilişik kesme işlemi iki üniversite arasında resmi yazışma yoluyla yapılmaktadır. Dosya isteme yazıları hazırlanmakta olup süreçte gönderimi başlayacaktır.
İlgili üniversite göndereceğimiz yazıya istinaden öğrencinin ilişiğini keserek YÖKSİS'e bildirim yapacaktır. İlişik kesme işleminin YÖKSİS'e bildirimi ile birlikte öğrenci e-devlet üzerinden KYK naklini yapabilecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 31/07/2023 - 16:22