2013-2014 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS ALMA İŞLEMLERİ

03.02.2014

3 ŞUBAT - 14 ŞUBAT 2014 TARİHLERİ ARASINDA MEBİS ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

ÖNEMLİ:

* Öğretim ücreti borucunuz bulunması durumunda ders seçim sayfanız açılmayacaktır.
* Borcunuz ödenmeden ders alma işlemi yapılamayacağından Mali İşler Birimine başvurmanız gerekmektedir.
MEBİS Kullanım Klavuzu için tıklayınız

DERS ALMA İŞLEMLERİ
• Zorunlu Dersler,
• Programa Bağlı Seçmeli Dersler,
• Ortak Zorunlu Dersler,
• Alt Sınıflardan Kalan Dersler,
• Alt-Üst Sınıf Dersleri,
• Başka Bölüm Dersleri,
• İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler,

Ders Seçim Sayfasında, yukarıdaki başlıklar altında 2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde Fakülte / Bölüm / Programlar için açılacak dersler listelenmiştir.

Programa Bağlı Seçmeli Derslerden kontenjan belirlenmiş olanlara, belirlenen kontenjanlara göre öğrenci yerleştirilecektir. Tercihlerde bu konunun dikkate alınması önemlidir.

Birinci sınıf öğrencilerinin Ortak Zorunlu Dersleri seçmesi gerekmektedir. Bu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili dersleri Uzaktan Öğretim yoluyla verilecektir.

İsteğe Bağlı Seçmeli Ders alacak olan , Fakülte / Bölüm /Program öğrencilerinin İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler Başlığı altında yer alan derslerden seçim yapması gerekmektedir.

İsteğe Bağlı Seçmeli Derslere Fakülte / Bölüm /Programın bulunduğu yerleşkeye ve kontenjanlara göre öğrenci yerleştirileceğinden tercihlerin buna göre yapılması gerekmektedir. Daha önce alınarak başarılı olunan İsteğe Bağlı Seçmeli ders ise tekrar seçilemeyecektir.

Başarısız olunan İsteğe Bağlı Seçmeli Derslerin açılmaması durumunda, öğrenci başarısız olduğu bu dersi Ders Alma Formunda seçecek, ancak ders alma- dersten çekilme dönemi içerisinde bu dersin yerine başka bir dersi almak için dilekçe ile birimine başvuracaktır.
Ders alma işlemi tamamlandıktan sonra, kayıt işlemini tamamla butonu tıklanarak Ders Alma Formunun, danışmanın onaylayacağı sayfaya yönlendirilmesi gerekmektedir.

Danışman tarafından ders alma işlemi onaylanan öğrenci, Ders Alma Formunun çıktısını alarak imzaladıktan sonra danışmanına verecektir.

Ders alma işleminin geçerliliği, Ders Alma Formunun çıktısının öğrenci ve danışman tarafından imzalanmış olmasına bağlıdır.

Başarılı olunmasına rağmen not yükseltme amacı ile tekrar alınan ders veya dersler bulunması halinde öğrenci tarafından danışmanın bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Seçilmeyen derslere öğrenciler devam edemez. İsminin bulunmadığı ders listesine isimlerini ilave ederek derse katılmaları, o derse kayıt olma hakkı vermez.
Bu tür bir işlem YOK hükmündedir.