Ana içeriğe atla

“Yükseköğretimde hızlı dönüşüme ihtiyacımız var”

23.07.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferansta konuşan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yükseköğretimde hızlı bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi.

YOKAK_1-916c4

İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Yükseköğretim Kurumlarında Kalite ve Güvence Sisteminin Geliştirilmesi’ konulu konferans düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran başta olmak üzere YÖKAK kurul üyeleri, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Konferansta, yükseköğretim kurumlarında kalite güvence sisteminin yapılandırılması ve eğitim-öğretim alanında kalite süreçleri konularında sunumlar gerçekleştirildi. 
ELMAS: YÜKSEKÖĞRETİMDE DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR
Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren YÖKAK Başkanı Elmas, benzer nitelikte çok fazla öğrenci mezun olduğu için eğitim biçimlerinde ve süreçlerinde hızlı bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi. Konuşmasında yükseköğretimdeki kalite hedeflerini de açıklayan Elmas şöyle dedi: “Hedefimiz, kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak, mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmek olmalıdır. Dijital yetkinlik, kompleks problem çözme, iletişim yetkinliği ve analitik düşünme becerilerimizi geliştirmeden kurumlarımızın performansını artıramayız. Bu konuda Yükseköğretim Kurumunun politikalarında ipuçları da var aslında. Üniversitelerimiz böyle olsun istiyoruz. Yani bir coğrafyadan, bir tarihten mezun olan kişi alanı dışında küresel becerilere mutlaka sahip olsun. Kodlama, yapay zekâ, veri analizi gibi konular, analitik düşünme gibi bireysel ve insani değerlere sahip olsun ve iyi bir birey olsun. İşsizlik konusunda da üniversitelerimiz bu sistemlere dönüşerek katkıda bulunabilir. Çünkü aynı yöntemlerle farklı sonuç elde edilmez. O yüzden bu yöntemlerini değiştirmelerini istiyoruz.” 
PROGRAM SUNUMLARLA DEVAM ETTİ   
Programın devamında, YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım tarafından ‘2018 Yılı Yükseköğretim ve Kalite Güvencesi Durum Raporu’ sunuldu, YÖKAK Kurum Danışmanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu tarafından ise ‘Kalite Komisyonları İçin YÖKAK Bilgi Portalı’ tanıtımı yapıldı. YÖKAK Kurum Danışmanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak da konferansta katılımcılara ‘İç Kalite Güvence Sisteminde Program Değerlendirme ve Üniversitelerin Kullanımına Sunulacak Bilgi Yönetim Sistemi’ yazılım programının tanıtımını yaptı. Konferansta ayrıca Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Karaaslan, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile İstanbul Medipol Üniversitesi Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Recep Öztürk ‘İç Kalite Güvence Sisteminde Program Değerlendirme’ deneyimlerini paylaştı. İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen program soru-cevap bölümleri ve çeşitli etkinlikler ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:13