Yapı sektörünün duayenleri Medipol’de buluştu

29.11.2019

Yapı sektöründen farklı isimler İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Muh_Med_Yap-08

İstanbul Medipol Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen ‘Medipol Yapı Günleri’ etkinliğinde sektörün duayenleri buluştu. Kavacık Güney Kampüste düzenlenen etkinliğe İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zekai Şen ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Erten, U.S. Green Building Council (USGBC) Başkanı Mahesh Ramanujam, USGBC Avrupa Direktörü Kay Killman, İstanbul Proje Koordinasyon Biriminden (İPKB) makine mühendisi Hasan Akçay, İstanbul Grand Airport (İGA) mühendisleri Büşra Mutlu ve Tolga Yücel ile yüksek peyzaj mimarı Enise Burcu konuşmacı olarak katıldı. Açış konuşmasını yapan Dr. Duygu Erten, iklim değişikliği ile mücadelede neler yapılması gerektiğini anlattı. İstanbul’da yaşayacağımız risklerden en büyüğünün deprem olduğunun altını çizen Hasan Akçay ise sürdürülebilir bir dünya için binaları son teknolojiyle tasarladıklarını söyledi. Yapı Bilgi Modeli uygulamasının nasıl çalıştığı hakkında bilgiler veren İGA Mühendisi Tolga Yücel de İstanbul Havalimanı’nın yapı ve mühendislik konuları hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:21