Ana içeriğe atla

‘Uyuşturucu ile Mücadelede Hukukun Rolü Makale Yarışması’nda kazananlar belli oldu

07.04.2022

Uyuşturucu ve uyarıcı bağımlılığı konusunda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen ‘Uyuşturucu ile Mücadelede Hukukun Rolü Makale Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

hukuk-6689b747-3bc9-439c-87ed-d84f2b81c06d.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Uyuşturucu ile Mücadelede Hukukun Rolü Makale Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu kazananlara ödüllerini takdim etti. Uyuşturucu ve uyarıcı bağımlılığı konusunda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen yarışmada Berfin Tekelioğlu, “Hukuk Sistemi İçerisinde Uyuşturucu ile Mücadele” başlıklı makalesiyle birinci oldu. Tekelioğlu, makalesinde hukukun amaçlarından birinin bireylerin kaliteli yaşam sürmesini sağlamak olduğunu, uyuşturucu bağımlılığının hem bireysel hem kamusal yaşamı etkilediğini ve bu nedenlerle devletin hukuk aracılığıyla uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmesi gerektiğini kaleme aldı. 

CAN TERZİ İKİNCİ, SELDA TUGAL ÜÇÜNCÜ OLDU
Yarışmada ‘Ulusal ve Uluslararası Hukukta Uyuşturucu ile Mücadelenin İncelenmesi’ başlıklı makalesiyle Can Terzi ikinci oldu. Terzi, makalesinde uyuşturucu ile mücadeleyi ceza hukuku bağlamında ele alırken ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemelere yer vererek uyuşturucu bağımlılığının diğer suçlarla ilişkisini inceledi. Üçüncülük ödülünü ise Selda Tugal, ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadalenin Kapsamı’ başlıklı makalesiyle kazandı. Tugal, makalesinde madde bağımlılığı ile mücadeledeki temel yaklaşımlara değinerek uyuşturucu imalatı, ticareti ve kullanımına yönelik cezai yaptırımlar ve caydırıcılık konularını ele aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:48