Ana içeriğe atla

Tıp Fakültesi için akreditasyon töreni düzenlendi

20.06.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinin TEPDAD tarafından 2025 yılına kadar akredite edilmesi düzenlenen törenle kutlandı.

dddd

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından akredite edildi. TEPDAD tarafından yapılan değerlendirme sonucu Tıp Fakültesi, 2025 yılına kadar akreditasyon almaya hak kazandı. Akredite olan fakültemiz için Güney Kampüs Konferans Salonunda bir tören düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran ile TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek başta olmak üzere fakülte dekanları, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek ve GSTMF Türk Müziği Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Gidiş’in müzik dinletisi ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, akreditasyon sürecini anlatan kısa bir sunum gerçekleştirdi.

SAYEK: TEKNOLOJİ, TIP EĞİTİMİNDE DEĞİŞİMİ ZORLUYOR

Törende konuşan TEPDAD Başkanı Prof. Sayek, tıp eğitiminin gelişimini anlattı, teknolojiyle birlikte nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında önemli noktalara dikkat çekti. Tıp eğitiminin toplumların sağlık gereksinimlerini karşılamada duyarlı olması gerektiğini kaydeden Sayek şöyle dedi: “Tıp eğitiminin amacı sağlığın gelişmesini sağlayan ve koruyan, sağlık belirleyicileri üzerinde çalışan ve bunun sağlık sistemine adaptasyonuna katkı sunan ‘iyi hekimler’ yetiştirmektir. Yeni bilgi, bilimsel gelişme, kanıta dayalı tıp, hastalıklardaki değişimler, bireyselleştirilmiş tedavi, sağlık sistemlerindeki değişimler, profesyonellik, etik, iletişim, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme, toplum ve halk sağlığının öne çıkması, eleştirel düşünme, öğrenme yollarındaki çeşitlilik ve teknoloji kullanımı gibi etmenler tıp eğitiminde değişimi zorlayan faktörler arasında yer alıyor. Günümüzde sağlık yöneticilerinin de beklentileri var. Daha yenilikçi, teknoloji ve veri analiz becerileri olan, karar verme süreçlerinde hekim-hasta ortaklığına yer veren, değer temelli hizmet sunan, sağlık bilişim teknolojisini iyi kullanabilen, iyi iletişim becerilerine sahip liderler ve klinisyenler yöneticilerin tercihlerinde öncelikli sırada yer alıyor.”

REKTÖR AYDIN: AKREDİTASYONLAR BENİM İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Aydın ise son bir yıl içinde 21 eğitim programının akredite edildiğini söyledi. Konuşmasında, Prof. Sayek’in sunumuna da atıflar yapan Aydın şöyle devam etti: “Dünya Sağlık Örgütünün sağlık sistemi çıktılarında ölçülen dört parametreden birisi İngilizce tabirle ‘responsive’dir. ‘Responsive’ insanların içinde bulunduğu toplumun değerlerine, beklentilerine, inançlarına saygı duyarak ihtiyaçlarını gidermek anlamına gelir. Sağlık sisteminin böyle bir çıktı elde etmesi için topluma duyarlı bir eğitimden geçmiş sağlık ordusuna ihtiyaç var. Bu sağlık ordusunun lideri de hekimler olduğuna göre Prof. Sayek tarafından böyle bir konuya dikkat çekilmesi çok yerindedir. Önümüzdeki yıllarda müfredatımızı güncellerken dikkate alacağımız bir konu olacak. Son bir yıl içinde 21 programımız akredite edildi. 21 programımızdan 4’ü ulusal, geri kalanı ise uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edildi. Akreditasyon çalışmalarına devam eden ve mezun verir vermez başvuru yapacak çok sayıda bölümümüz yer alıyor. Bu gelişmeler benim için övünç kaynağı.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:28