Ana içeriğe atla

Teknofest 2020 tanıtım toplantısı Gaziantep’te düzenlendi

21.01.2020

İstanbul Medipol Üniversitesinin de paydaşları arasında olduğu ‘TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ için Gaziantep’te tanıtım toplantısı düzenlendi.

Teknofest_gazi

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 720 bin ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin üçüncüsü için geri sayım başladı. 22-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Havalimanında gerçekleştirilecek olan festival için tanıtım toplantısı düzenlendi. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile başta olmak üzere TEKNOFEST’in paydaş kurumlarından üst düzey yöneticiler katıldı.
TEKNOFEST BİR YIL ANADOLU’DA BİR YIL İSTANBUL’DA YAPILACAK
İstanbul Medipol Üniversitesini Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Öztürk’ün temsil ettiği programda konuşan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’i Anadolu’ya taşımanın mutluluğunu taşıdıklarını söyledi. Gaziantep’in şehirlerin ve kültürlerin buluşma noktası olduğunu vurgulayan Bayraktar şöyle dedi: “Teknofest’i bundan sonra bir yıl Anadolu’da, bir yıl İstanbul’da yapmayı hedefliyoruz. Festivalin ilkinde 560 bin, ikincisinde 1 milyon 720 bin katılımcıyı ağırladık. Sadece 2 yılda bu alanda dünyanın en büyük organizasyonu olduk. Bu başarı aziz milletimiz, paydaşlarımız, gönüllülerimiz ve olağanüstü çaba gösteren ekibimize ait. Bu yıl çıtayı daha da yukarılara çıkartmayı hedefliyoruz. Roketten uçan arabaya, otonom sistemlerden insanlık yararına teknolojilere kadar birçok farklı alanı içeren toplam 23 dalda 3 milyon avroyu aşan ödül yarışmaları için son başvuru tarihi 28 Şubat 2020. Gençlerimizin üreteceği projelerle dünyanın geleceğine yön vereceklerine inanıyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 09:52